Mike Tyson je svoje rekao, sada je na nama da čekamo 12. septembar

Najavljuje nokaut

Mike Tyson je svoje rekao, sada je na nama da čekamo 12. septembar

E. Škorić

Mike Tyson se sprema za povrtak u ring nakon više od 15 godina i 12. septembra će se suprostaviti još jednom bivšem bokerskom prvaku Royu Jonesu Jr.

Njihov revijalni duel održat će se u Los Angelesu, ali Mike želi da to bude prava borba, a ne samo spektakl.

"Moj bokserski um funkcioniše po pravilu - pronađi i uništi. Želim da vratim slavu kakvu sam imao. Ako se ukaže šansa - idem na nokaut", kazao je Tyson.

Tyson ima 54 godine, a njegov budući rival tri godine manje. Nedavno je iz Atletske komisije Kalifornije rečeno da neće biti fajterski meč između njih dvojice.

"Nećemo dozvoliti da jedan drugom kidaju glave", poručio je predsjednik te organizacije.

No, sudeći po najavama Tysona, neće biti nimalo "revijalno" i mogli bismo uživati u konkretnim udarcima dvojce veterana i slavnih boksera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi