Zvijer u ljudskom obliku: Nove fotografije Mikea Tysona iz teretane nikog ne ostavljaju ravnodušnim

Nevjerovatan je

Zvijer u ljudskom obliku: Nove fotografije Mikea Tysona iz teretane nikog ne ostavljaju ravnodušnim

A. Čaušević

Na društvenim mrežama su počele kružiti svježe fotografije Mikea Tysona iz teretane. 

Odlazak u penziju zna biti težak za sportiste, posebno za boksere. Dok su na vrhuncu bore se vrhunski, ali kada padnu na ljestvici i penzionišu se, onda to za njih zna biti velika promjena.

O tom problemu govorio je Mike Tyson kazavši da stari Mike može vidjeti današnjeg da bi mu bilo neugodno, možda iz tog razlog posljednjih godina legendarni bokser vodi veliku brigu o sebi.

Kada je vladala panedmija koronavirusa Tyson je bio u centru pažnje zbog ogromne transformacije koju je napravio, a posljednje fotografije pokazuju da ništa nije slučajno.

I dok bi mnogi bokseri sa 55 godina značajno promijenili izgled to nije slučaj sa Tysonom koji izgleda zaista impresivno što pokazuje i fotografija iz teretane.

Oglasi

Čelični Mike je 2020. godine boksovao protiv Roy Jonesa u egzibiconom meču, a posljednjih sedmica se špekuliše o njegovom meču protiv Jakea Paula.

"Nemam novaca, pa gdje je je*eni ugovor? Ne znam ništa o tome (eventualnoj borbi), vidio sam ga samo na jednoj zabavi i nije mi rekao ništa u vezi toga. To samo čujem od tebe. No, bit će jako skupo. Trebat će milijardu dolara da bih se ponovo borio", rekao je Tyson voditelju.

Sredinom januara ove godine je britanski "The Sun" objavio da su Mike Tyson i Jake Paul pred finalizacijom ugovora za revijalnu borbu u Las Vegasu.

"Duel bi im mogao donijeti ukupno 49 miliona dolara. Borba - u sistemu pay-per-view - održat će se krajem 2022. godine", objavio je britanski tabloid.

Jake Paul je vrlo poznati YouTuber s preko 20 miliona pretplatnika. Amerikanac se trenutno može pohvaliti omjerom 4-0 u profesionalnom boksu i, između ostalog, dvije pobjede protiv Tyrona Woodleya, bivšeg UFC prvaka u poluteškoj kategoriji.

Oglasi