Tyson Fury izaziva sve na svijetu: "Najza*ebaniji sam tip na planeti"
Tyson Fury objavio je video na kojem je izazveo apsolutno sve na svijetu (Foto: Screenshot)

Kralj Cigana tvrdi da svi bježe od njega

Tyson Fury izaziva sve na svijetu: "Najza*ebaniji sam tip na planeti"

M. Šljivak

WBC šampion svijeta teške kategorije Tyson Fury javno je izazvao sve teškaše na borbu. Tvrdi da svi bježe od njega jer je najza*ebaniji tip na planeti i da zbog toga ne može naći protivnika.

Tyson Fury objavio je snimak na kojem je prozvao najveća imena svjetske boks scene. WBC prvak svijeta teške kategorije u javljanju tvrdi da svi bježe od njega i da niko ne želi u ring s njim.

Naravno, u prvom planu su mu danas bili Oleksandr Usyk koji drži sve preostale pojaseve teške kategorije, te Anthony Johusa. I za njih Kralj Cigana tvrdi da su pobjegli od njega, iako je on birao uslove po kojima će se boriti.

"Uživam, treniram, jedem, i radim mnoga druga sranja. Nokautirat ću sve te kurvine sinove i spreman sam za borbu", rekao je Fury na početku snimka i nastavio je:

"Nisam se borio od decembra. Onaj patuljak nije želio borbu (Usyk), AJ nije želio borbu, Andy Ruiz je tražio 20 miliona dolara. Ludi kučkin sin. Ne znam otkud mu da toliko vrijedi".

"Ima li ikoga da se bori? Zhang je također otpao jer je Joe Joyce zatražio revanš i to je otpalo. Tražim bilo koga, bilo koga. Usyk, AJ bilo ko. Sve ću vas sje*ati jer sam najzaje*aniji tip na svijetu", rekao je Tyson Fury u javnom obraćanju.

Oglasi

Fury, koji je dobio 33 od 34 odrađena meča u karijeri, u decembru prošle godine je u smiješnoj borbi savladao Dereka Chisoru, a zatim je uništio pregovore o borbi s Usykom za apsolutnog prvaka svijeta.

On želi odraditi borbu ovog ljeta, a za decembar je u planu veliki obračun protiv Usyka kojeg želi organizovati Saudijska Arabija, kao i duel Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera u istoj noći.

Lete novčanice na sve strane: Arapi su ponudili 280 miliona dolara za događaj godine

Saudijska Arabija ponudila je čak 280 miliona dolara za organizovanje dvije velike borbe teške kategorije koje bi se trebale održati u decembru. Ponuđene su ogromne cifre za borbu između Tysona Furyja i Oleksandera Usyka za apsolutnog prvaka svijeta, te za meč Anthony Joshua - Deontay Wilder.

Saudijska Arabija ne štedi kada je sport u pitanju. Oni žele postati apsolutna svjetska sila u organizaciji velikih događaja i prvi takav bi se trebao desiti u decembru ove godine.

Oglasi

Tako su u pregovorima s poznatim promotorom Eddiejem Hearnom ponudili čak 280 miliona dolara četvorici boksera za međusobne obračune u Rijadu krajem ove godine.

U glavnoj borbi večeri u ringu bismo vidjeli trenutno dvojicu najboljih na svijetu. Tyson Fury i Oleksander Usyk borili bi se za titulu apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Arapi su za ovaj meč Furyju ponudili 100 miliona dolara, a iako drži četiri pojasa ponuda Usyku je mnogo manja i ona iznosi 50 miliona dolara.

Ukrajinac nije čovjek koji odbija borbe. On je ranije bio spreman uzeti mnogo manje novca za obračun s Furyjem u Velikoj Britaniji, ali je Kralj Cigana postavljao uslove koje niko ne bi prihvatio i po mišljenju mnogih je bježao iz borbe.

Sada je na stolu ponuda od 100 miliona dolara. Ona se ne može lako odbiti i vidjet ćemo kakvu će reakciju imati WBC šampion svijeta i hoće li tražiti neke dodatne uslove.

Oglasi

U drugoj borbi večeri rukavice bi ukrstili Anthony Joshua i Deontay Wilder. Za ovaj meč AJ bi dobio 80 miliona dolara, a Wilder 50 miliona.

Organizacija ovog meča je mnogo izvjesnija. Postoji obostrana želja za borbom i nju ćemo sasvim sigurno gledati u Saudijskoj Arabiji na kraju ove godine.

Ostaje nam da sačekamo i detalje oko pregovora između Furyja i Usyka. Pregovori neće sigurno ići nimalo lagano, posebno od strane britanskog borca i vidjet ćemo šta će se na kraju desiti.

Saudijska Arabije definitivno postaje kraljevina što se sporta tiče. U narednim godinama žele organizovati brojne događaje i razbacuju se ciframa i novcem na sve strane.

"Princ je izrazio želju da vidi četiri ili pet velikih događaja. To su borbe koje svijet želi vidjeti, a kraljevina Saudijska Arabija plaća vrhunski. Radimo neke stvari drugačije. Tražio je pet najvećih borbi, voli tešku kategoriju, ima odlične odnose s bokserima i nema nikakvih barijera da se organizuju ove borbe jer nismo vezani za bilo koga", rekao je nedavno čovjek zadužen za organizaciju velikih događaja Amer Abdallah.

Pored raspodjele novca borcima kompletan paket za organizaciju trebao bi iznositi oko 400 miliona dolara.

Top Komentari

user1613424508
Najludji jesi svakako usik te moli godinu i nudi tebi 70 % zarade a ti ko fol nezadovoljan
0 0
user1681749718
Isto ko da je sišao sa skele
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi