"Mike Tyson se želi vratiti u ring, to su njegove riječi"
Foto - EPA

Shannon Briggs otkrio

"Mike Tyson se želi vratiti u ring, to su njegove riječi"

Midhat Šljivak

Mike Tyson je bez ikakve dileme jedan od najvećih udarača u povijesti boksa.

Iron Mike je najmlađi teškaški šampion svijeta u historiji, a njegovi udarci bili su strah i trepet za apsolutno sve boksere.

Danas legendarni bokser ima 53 godine, bavi se uzgojem marihuane u Kaliforniji, no navodno i dalje postoji želja za borbom. Otkrio je to još jedan slavni bokser Shannon Briggs.

Njega su pitali o tome da li se ikada želio boriti s Tysonom, a Briggs je dao očekivan odgovor:

"Ne, ne... To je moj brat, volim ga kao starijeg brata", rekao je Briggs, a zatim je otkrio:

"Ali, rekao mi je da se još uvijek želi boriti. To su njegove riječi", rekao je Briggs.

Mike je u posljednje vrijeme često bio prozivan od WBC prvaka teške kategorije Deontayja Wildera koji tvrdi da je veći udarač od Tysona, pa se zbog toga vjerovatno legendarnom bokseru i budi želja za povratkom.

Za Briggsa međutim nema dileme ko bi pobijedio, pa čak i danas:

"Jeste li normalni s tim pitanjem? Pa, Tyson bi pobijedio. Samo prije ulaska u ring s njim od straha vam nestane sve što ste planirani i trenirali", dodao je on.

Tyson je karijeru završio 2005. godine porazom od Kevina McBridea, a u karijeri je na omjeru od 50 pobjeda, šest poraza uz dva poništena meča.

Top Komentari

GigantMostarski
Zafalilo love pa se nekako mora navuc sponzore.. pa samo je protiv lenoxa lewisa u ONO VRIJEME zaradio 35 mil $ za mec. Ja stvarno ne mogu shvatit kako i na sta trose silne milione ovi ljudi i kako netko s tolikim parama moze bankrotirat. Sve sto je potrebno jeste razmislit u sta ces investirat novac,a ne kupit sve sto ti padne na pamet. Znaci 35 mil u ono vrijeme...... pfff
6 2
Samo_Realan
Kad ih počne s dzojom udarat hahaha
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi