Zvijer ne staje: Mike Tyson je sve brži i bolji
Foto - Screenshot

Sa 54 godine je fenomen

Zvijer ne staje: Mike Tyson je sve brži i bolji

Midhat Šljivak

Mike Tyson nedavno je odradio svoju povratničku borbu.

Nakon 15 godina Iron Mike je ponovo bio u ringu, a u egzibicionom meču u osam rundi je prema dogovoru boksovao neriješeno protiv Royja Jonesa mlađeg.

Legendarni šampion pokazao je da još uvijek itekako vrhunski udarač. Jonesa je žestoko pogađao, bio je mnogo bolji, ali dogovor je bio da se meč završi neriješeno u slučaju da ne bude nokauta.

Ne misli Tyson stati sa egzibicionim borbama. Mnogi su se ponudili da uskoče u naredni meč, a Mike ne prestaje trenirati.

Sve je brži i bolji. Udarci su zaista silni i nema dileme da će Tyson imati šta da pokaže i u narednim borbama.

Sin velikog šampiona ne vjeruje da bi njegov otac mogao izgubiti od Tysona: Odavno je u treningu...

Nekada veliki šampion Evander Holyfield (58) izazvao je Mikea Tysona na treću borbu i prema njegovim riječima pregovori idu dosta dobro.

Iron Mike se nedavno vratio u ring nakon 15 godina pauze i u egzibicionom meču je za protivnika imao Royja Jonesa.

Mnogi su nakon toga iskazali želju da se bore sa Mikeom, a Evander je glavni kandidat za meč. Njegov sin Evan Holyfield vjeruje da će otac dobiti i treći meč protiv Tysona.

"Moj otac izgleda veoma isklesalno. Znam da sve vrijeme trenira, čak i prije ove priče o povratku i veoma sam uzbuđen da vidim šta će se desiti", rekao je Evan i dodao je:

"Ne vjerujem da će izgubiti. Dvije borbe su išle po njegovom i vjerujem da će isto tako biti i u trećoj. Znam da je sve za humanitarne svrhe i to, ali na kraju dana ne vjerujem da će moj otac biti prebijen".

Holyfield je posljednji meč odradio 2011. godine, a 1996. i 1997. godine je dva puta dobio Tysona koji mu je odgrizao i dio uha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi