Miran Fabjan nije oduševljen Spahovićem: "Nije snažan kao što govore, probao sam mu i okus krvi"

Slovenac nakon pobjede u Sarajevu

Miran Fabjan nije oduševljen Spahovićem: "Nije snažan kao što govore, probao sam mu i okus krvi"

Midhat Šljivak

Prva posjeta najbolje regionalne borilačke promocije FNC-a u Sarajevu donijela je izuzetno zanimljive borbe, a u glavnom događaju večeri Slovenac Miran Fabjan je pobijedio bh. borca Tomislava Spahovića tehničkim nokautom u trećoj rundi. Fabjan je dominirao u ovoj borbi i zasluženo je slavio, a nakon svega ističe da je ovo za njega bila mnogo lakša borba od one koju je očekivao.

Miran Fabjan se na velika vrata vratio na regionalnu borilačku scenu. Dominantno je pobijedio Tomislava Spahovića u Sarajevu, a sudija je prekinuo meč u trećoj rundi.

Slo Rocky je komentirao sarajevski obračun sa Spahovićem i tvrdi da je već u uvodnim minutama borbe znao da bh. borac nema ništa čime ga može pobijediti.

Spahović je borbu započeo kako se očekivalo. Bacio je Fabjana na pod, no tamo se desilo iznenađenje jer je 'Zvijer' dobila veliku štetu od laktova.

"Čitao sam ga od samog početka, ali bilo mi je neugodno nisam znao kako ću se osjećati na podu. Mislio sam da će mi napraviti štetu u ground n poundu, no shvatio sam da se to neće desiti jer nije toliko fizički snažan koliko su govorili i koliko sam očekivao. Kada me je udarao u tijelu, vidio sam da može udarati sedam dana i da mi ne može ništa. Tu je već počela zabava, počeo sam razgovarati, pitao sam ga da li je to sve što može. Ovi udarci su smiješni, dobro boduju se, ali mogao me je ovako sedam dana udarati. Trošio je energiju za ništa."

Oglasi

"Tu sam ga otvorio laktom, počela je priča. Kada me je udario glavom, tu sam odmah znao da je kraj. Vidio sam da mu smeta što pričam, ali to je legalno. Uživao sam u njegovoj poziciji i napravio sam mu toliko štete. Mislio sam da će biti puno teža borba. Iznenadili smo se koliko smo lako radili na podu. Nisam ni htio ustati jer mi je bilo ugodno, znao sam da će se ispuhati i tu sam znao da ću pobijediti. Nisam očekivao da će doći do treće runde."

Fabjan je konstantno provocirao Spahovića. Pričao je i tražio od njega da ide naprijed.

"Skandirao sam i ja Tomo, Tomo uz publiku da dam podršku prijatelju. Vidjelo se koliko sam nadmoćan u stojci. Nema u Evropi MMA borca koji može sa mnom raditi na nogama. Vidi se tu David i Golijat. Lupao sam low kickove, ja sam pričao on slušao, sve što pokušava ja vidim. Telefonirao mi je."

"Jednom je rekao auuu. Pitao sam ga jesi li to viknuo auu, pitao sam i sudiju, rekao mi je da ne pričam i da radim. Cijelo vrijeme sam pričao s njim, to ga je psihički ubijalo. Početnik je kao i momci sa 7-0, 9-2, 5-0 i takvi me nikad neće pobijediti. To su momci koji nemaju iskustva, takav sam i ja bio tamo 2006. godine."

"Znao sam da je gotov kada nas sudija digne. Ja sam muay thai borac, uživao sam uvijek u laktovima, isjekao sam 15 boraca. Krenuo sam završiti meč u drugoj rundi, ruke su mi dole jer sam znao da ako me pogodi i s najboljim udarcem neće me nokautirati. Sudija je tu već trebao prekinut meč, ali spasilo ga je zvono. Mogao sam ga nokautirati kako sam htio, vidi se velika razlika u kvalitetu boraca. Kladionice su se za*ebale."

U trećoj rundi Fabjan završava posao. Smatra da je sudija i ranije trebao prekinuti meč.

"Zaje*avao sam se s publikom kad me je pogodio. Rekao sam mu 'Tomo ne se*i, misliš da ćeš me nokautirati. Krenuo sam dominirati i tu me je samo infarkt mogao zaustaviti do pobjede. Probao sam mu i krv malo kakav ima okus, udarci u tijelo i to je trebao biti kraj meča. Sudija nije htio prekinuti meč, pričao sam opet s njim, znao sam da ga boli tijelo. Htio sam da dođe na mene, ali me je Zelg (Galešić) tjerao da ustanem. Tu je odmah bio kraj borbe. Čovjek sa 80 mečeva i s 15 mečeva nikad neće biti fer borba. Svi koji imate malo borbi Fabjanu dajte pojas u ruke i idite raditi", poručio je Fabjan.

Slovenac je sada na omjeru od 3-2 u MMA karijeri, ali treba napomenuti da je dva poraza imao prije više od 15 godina i da je sve borbe radio u muay thaiju i kickboxingu.

Top Komentari

Amaru
Zabranit bilo kakav sport kod nas
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi