Mirko Cro Cop je u 50. godini apsolutna zvijer: Nadobudni klinci nisu mu ni do koljena
Legendarni hrvatski borac ne miruje ni u 50. godini života

Brutalan je

Mirko Cro Cop je u 50. godini apsolutna zvijer: Nadobudni klinci nisu mu ni do koljena

M. Šljivak

Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović još uvijek je istinska mašina. Iako će ove godine proslaviti svoj 50. rođendan, on je još uvijek u treningu i izgleda kao prava zvijer.

Mirko Cro Cop apsolutna je legenda MMA sporta i kickboxinga. Brojne generacije odrasle su 'na njegovim borbama' i odlučili su se baviti borilačkim sportovima zbog njega.

Karijera hrvatske ikone trajala je do 2019. godine. Prekinuta je zbog blažeg moždanog udara, no i nakon toga Cro Cop je nastavio s treninzima i bez problema bi u 50. godini života mogao odraditi meč.

Bez treninga Mirko ne može. Iako je smanjio njihov intenzitet, on i dalje radi vježbe koje većina nadobudnih klinaca ne može.

"Ovo je moj najdraži trening. Dva zgiba nathvatom, četiri marinca, šest zgibova pothvatom, osam sklekova na girji i 10 skokova iz čučnja", napisao je Cro Cop i dodaje:

Oglasi

"To je jedna runda koja traje 50-ak sekundi. Radim 15 rundi i cilj je napraviti ih ispod 15 minuta i što više rundi bez pauze. Najbolji rezultat mi je 14:22 i uspio sam napraviti devet rundi bez pauze", riječi su legendarnog borca.

Također, poručio je da ako uspijete sve napraviti ispod 15 minuta, to je znak da ste u vrhunskoj formi.

Cro Cop je u MMA karijeri koju je okončao 2019. godine odradio 52 borbe. Ima učinak od 38 pobjeda, 11 poraza, dva neriješena meča i jedan no contest.

O njegovim razornim udarcima lijevim high kickom ispričane su brojne priče. Mnogi su završili u teškim nokautima.

Što se kickboxing karijere tiče Mirko je ostvario 26 pobjeda uz osam poraza, a posljednji meč je odradio 2014. godine protiv Jarrella Millera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi