Mladi Japanac obećao: Nokautirat ću Mayweathera
Bizarna sudijska pravila sasvim sigurno neće pokvariti spektakl Japancima

Amerikanac posve opušten

Mladi Japanac obećao: Nokautirat ću Mayweathera

Midhat Šljivak

Japanski kickboxer Tenshin Nasukawa sutra će pred sobom u egzibicionom meču imati boksersku legendu Floyda Mayweathera.

Rizin promocija je za ovu borbu izdvojila pravo bogatstvo, a pravila su posve nevjerovatna.

Radi se o egzibicionom meču od tri runde po tri minute, bez sudija, pravila su bokserska, ali će obojica nositi Rizin rukavice od 8 OZ-a.

Također, pobjednik neće biti proglašen, niti će se rezultat upisivati u zvanične rezultate.

Međutim, Nasukawa je najavio kako će nokautirati Mayweathera, bez obzira što je odlučeno kako pobjednika neće biti.

"Japanci, slušajte me. Srušiću Mayweathera i to bi trebalo da vas raduje", poručio je mladi 20-godišnji borac koji u karijeri ima 28 borbi i sve pobjede.

Mayweather sa druge strane ulazi opušteno u meč. Njemu je za ovaj duel isplaćeno 20 miliona dolara i nije previše zabrinut.

"To će biti samo još jedan običan dan. Probudit ću se, istuširati i obući. Borbe su nešto što radim preko 30 godina i ovo će biti samo još jedan običan dana. Idemo se zabaviti, a ne brinem se za nokaut. Dešava se svima, ali ovo je samo zabava. Uvjeren sam da je ozbiljan, no ja se neću ni oznojiti. Tri runde i u snu mogu odraditi", istakao je Floyd Mayweather.

Borba Mayweather - Nasukawa održava se sutra u Saitami.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi