Nurmagomedov otkrio mjesto i datum obračuna sa Mayweatherom
Khabib Nurmagomedov, ali i Floyd Mayweather dobijaju iz dana u dan raznovrsne ponude za borbu i vrlo je moguće da ćemo gledati i obračun između njih dvojice

Sve je ozbiljnija priča o borbi

Nurmagomedov otkrio mjesto i datum obračuna sa Mayweatherom

Midhat Šljivak

Otac UFC-ovog prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova, Abdulmanap, otkrio je detalje o potencijalnom meču njegovog sina protiv legendarnog američkog boksera Floyda Mayweathera.

Khabib je najavio da bi se nakon Conora McGregora želio boriti sa Floydom, a Abdulmanap Nurmagomedov je već sve detaljno isplanirao, te je otkrio detalje meča.

"Borba Khabiba i Mayweathera je moguća. On je kontaktirao naš tim i borba je za obje strane interesantna. Ona bi se mogla održati 4. maja u Akhmat Areni u Groznom koja prima 30.000 gledalaca. Khabib je radio sparinge sa vrhunskim boskerima i izgleda sasvim dobro", rekao je otac neporaženog šampiona.

Khabib je pred velikom suspenzijom, ali to nikome ne smeta

Khabib Nurmagomedov je napravio pravi haos nakon što je pokrenuo tuču u gledalištu odmah po završetku meča protiv Conora McGregora. Zbog toga mu prijeti suspenzija o kojoj će Atletska komisija Nevade ubrzo raspravljati. Kazna bi mogla iznositi čak devet mjeseci.

Ipak, najavljena kazna neće predstavljati problem za Tim Khabib. Oni bi potom sve snage bacili na bokserske treninge kako bi Khabib što spremnije dočekao meč sa Mayweatherom.

"Ako dobijemo suspenziju na devet mjeseci iskoristili bismo to vrijeme da se pripremimo za bokserski meč. Gledali smo borbu McGregora i Maywewathera i Conor je izgledao dobro 3-4 runde. Siguran sam da Khabib može i više, barem 7 ili 8 rundi. Floyd je već u godinama, a Khabib je u strašnoj kondiciji. Rušio je Edsona Barbozu, Michaela Johnsona, Conora McGregora, je li loš na distanci? Imali bismo vremena da dodatno napredujemo radeći sa Anatolyjem i Vasiliyjem Lomachenkom", istakao je Abdulmanap Nurmagomedov.

Mayweather će u ring ponovo 31. decembra kada će u egzibicijskom meču gostovati u Japanu, a protivnik mu je kickboxer Tenshin Nasukawa.

Top Komentari

Argentario
Khabib legendo!
18 2
arsenalbih
jebem vam pleme pogano sve radite zbog para a glupi narod to pali..mrs mrs
3 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi