Svijet je svjedočio najbržem nokautu u historiji - Jedna sekunda i jedan udarac završili su sve

Brtualno

Svijet je svjedočio najbržem nokautu u historiji - Jedna sekunda i jedan udarac završili su sve

Midhat Šljivak
Teme:

Svijet mješovitih borilačkih vještina (MMA) svjedočio je najbržem nokautu svih vremena. Borba Luisa Hernandeza protiv Briana Toppa zvanično je trajala samo jednu sekundu i završena je spektakularnim high kickom.

Luis Hernandez postao je vlasnik najbržeg nokauta svih vremena. On je protekle noći u borbi Titan FC promocije na Floridi teško nokautirao Briana Toppa u prvoj sekundi.

Hernandezu je bila potrebna jedna sekunda i jedan udarac. Samo što je označen početak uputio je razoran high kick koji je sjeo tačno tamo gdje treba i Toppu je ugašeno svjetlo.

Zvanična odluka je da je nokaut zabilježen nakon samo jedne sekunde i ovo je definitivno najbrži nokaut u historiji mješovitih borilačkih vještina.

Luisu Hernandezu je ovo treća pobjeda u MMA karijeri (3-0) i definitivno trijumf koji će se pamtiti zauvijek jer je vlasnik najbržeg prekida u historiji sporta.

Oglasi

Također, treba napomenuti da je sve tri borbe dobio nokautom u prvoj rundi. Prvi meč mu je trajao 46 sekundi, a drugi nešto više od tri minute.

I u pet amaterskih mečeva koje je odradio ovaj 26-godišnjak tri je završio u prvoj rundi. Dva meča dobio je na samom početku druge runde.

Pogledajte ovaj zaista razoran udarac koji je završio borbu. Brutalan je.

S druge strane njegov protivnik ne može se pohvaliti blistavom karijerom i ovo mu je bio peti poraz u šestom nastupu.

Možda mu je bolje da se sada definitivno okrene nekim drugim stvarima jer je u MMA sportu samo puki prolaznik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti