Može li Andy Ruiz nakon Joshue srušiti i Wildera?

Pregovara se o borbi za ujedinjenje pojaseva

Može li Andy Ruiz nakon Joshue srušiti i Wildera?

M. Šljivak

Andy Ruiz JR šokirao je svijet prije 14 dana kada je srušio šampiona svijeta Anthonyja Joshuu.

Uzeo je Meksikanac četiri naslova prvaka svijeta teške kategorije, a jedini pojas koji nije u njegovom vlasništvu je onaj koji drži Amerikanac Dontay Wilder u organizaciji WBC.

Nakon što je postao prvak šefovi najvećih bokserskih organizacija svijeta već razmišljaju o Ruizovim narednim rivalima, a WBC bi rado vidio borbu Ruiza i Wildera.

Međutim, predsjednik WBA organizacije Gilberto Mendoza ističe kako bi rado vidio Ruiza i sa WBC naslovom, te je sa šefom WBC-a Mauricijom Sulaimanom krenuo u pregovore o ujedinjenu titula.

"Pričat ćemo o tome kako bismo po prvi put ujedinili sve titule. Ruiz je prvi Meksikanac sa pojasom teške kategorije u historiji, a ratnik iz Meksika jednostavno mora imati WBC naslov. Idemo to napraviti", istakao je Mendoza.

Međutim, IBF je već zatražio da Ruiz brani titulu protiv Kubrata Puleva, a Anthony Joshua ima pravo na revanš po potpisanom ugovoru.

Također, Wilder već ima zakazan meč sa Luisom Ortizom i još dva zakazana meča sa Tysonom Furyjem, pa će biti veoma interesantno vidjeti kako će se čelnici najvećih bokserskih organizacija dogovoriti oko eventualnog meča za ujedinjenje titula.

Top Komentari

DamirT
Samo lud covjek moze vjerovat da Ruiz moze pobijedit i Wildera.Protiv Joshue je ocigledno namjesten mec bio...
2 4
DeleteTheElite
Molim vas skinite ovaj glupi clanak. Deontay je najbolji bokser poslje Tysonovih pocetaka. To je masina i inteligentan bokser koji se nece roditi narednih 100 godina
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti