Zbog toga i plaćaju prave zvijeri - Član osiguranja završio veliku UFC zvijezdu

Kimura za kraj

Zbog toga i plaćaju prave zvijeri - Član osiguranja završio veliku UFC zvijezdu

Midhat Šljivak

Justin Gaethje godinama unazad je jedna od najvećih zvijezdi UFC-a. Nekadašnji privremeni prvak lake kategorije pravi je nokauter, no ima i bogato hrvačko iskustvo koje mu međutim nije pomoglo protiv predstavnika osiguranja ekipe Nelk Boysa koji ga je završio.

Justin Gaethje je prije desetak dana bio pratnja svom prijatelju Kamaruu Usmanu koji se borio protiv Khamzata Chimaeva na UFC 294 eventu u Abu Dhabiju. S njim je radio i kratke pripreme za meč, a odlazak u Emirate iskoristio je i da se dobro zabavi.

Usput je odlučio da isproba snagu protiv čovjeka iz osiguranja poznate YouTube grupe Nelk Boys. Očekivao je lagan posao s obzirom na svoj status, no njihov hrvački duel dobio je neočekivan kraj.

Gaethje je držao leđa momku, a zatim je ovaj odlučio pokazati svoje jiu jitsu vještine. Ubrzo je izvukao kimuru i UFC zvijezda je morao tapkati.

Oglasi

Naravno, sve je završilo prijateljski i bez povreda. Nije to bio neki težak obračun već čisto hrvanje i isprobavanje snage.

Momak iz osiguranja pokazao je zašto je dobro plaćen za posao koji obavlja. Savladao je veliku UFC zvijezdu i pitanje je samo šta bi napravio ljudima koji uznemiravaju njegove poslodavce.

Brojne poznate ličnosti danas skupo plaćaju osiguranje. Nelk Boys ne štede zbog svoje prirode posla i definitivno su angažovali pravog čovjeka pored kojeg mogu biti mirni.

Justin Gaethje je u profesionalnoj MMA karijeri odradio ukupno 29 borbi. Od ovog broja u njih 25 je slavio, od čega 20 puta nokautom i doživio je četiri poraza.

Nekadašnji je privremeni šampion lake kategorije, a uzastopnim pobjedama nad Rafaelom Fizievim i Dustinom Poirierom stao je u red za napad na pojas kojeg drži Islam Makhachev.

Trenutno je vlasnik BMF pojasa najopakijeg borca UFC kojeg je dobio sjajnim nokautom nad Poirierom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi