"Khabib je mogao slomiti ruku Gaethjeu, ali nije želio da to napravi pred njegovim roditeljima"

Cormier otkrio

"Khabib je mogao slomiti ruku Gaethjeu, ali nije želio da to napravi pred njegovim roditeljima"

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov pobijedio je u subotu Justina Gaethjea gušenjem u drugoj rundi.

The Eagle je odbranio naslov prvaka lake kategorije, ali je zatim objavio kraj karijere i nažalost ga više nećemo gledati u oktagonu.

Nevjerovatnu stvar je otkrio njegov veliki prijatelj i nekadašnji UFC šampion Daniel Cormier. Istakao je kako Khabib nije želio da teško povrijedi Justina iako je imao priliku. Odlučio je da završi borbu na drugačiji način jer su protivnikovi roditelji bili pored oktagona.

"Pričao sam sa Khabibom. Gleodao je intervjue tokom sedmice i vidio je da Justin kaže kako nikad ne bi tapkao Kada je išao da ga završi, želio je pobijediti armbarom jer je to omiljeni potez njegovog oca Kada je došao u poziciju da napravi armbar nije to želio učiniti. Nije ga želio povrijediti pred roditeljima i završio ga je triangleom", rekao je Cormier u razgovoru sa ESPN-ovim Arielom Helwanijem i dodao je:

"Kunem ti se, tako mi je rekao. Nije ga želio povrijediti pred roditeljima, već ga samo uspavati. To je ludo. Treba biti sposoban u tim trenucima razmišljati o takvim stvarima. Znao je da Justin neće tapkati i tad bi mu morao slomiti ruku. Poslao ga je na spavanje, jer probudit će se i bit će dobro", otkrio je Cormier.

Ovakav borac i čovjek se više neće roditi.

Top Komentari

Samoiskreno
Allahu ekber
16 2
Krosteutegurovic
Sad ste malo postali dosadni sa ovim Khabibom.
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije