Neumorni Amerikanci osudili Khabiba jer je rekao da je dobio poziv od Vladimira Putina

Ponosan na Dagestanca

Neumorni Amerikanci osudili Khabiba jer je rekao da je dobio poziv od Vladimira Putina

Endin Čaušević

Ljubitelji UFC-a jutros su mogli pratiti pravi spektakl u borbi Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora.

Na kraju pobjedu je slavio Khabib koji je odbranio pojas lake kategorije, ali je onda napravio haos. On je preskočio kavez i počeo se tući sa Conorovim timom koji ga je žestoko vrijeđao tokom borbe. Dagestanca su uspjeli nekako smiriti, a policija je uhapsila tri člana njegove ekipe.

Khabib se nakon svega pojavio na press konferenciji i poručio da mu nije jasno kako svi pričaju o tome da je on preskočio ogradu, a niko ne spominje vrijeđanje njegove vjere, države i porodice. Također, otkrio je da se odmah nakon meča čuo s predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom, koji mu je čestitao i poručio da je ponosan na njega.

Američke medije je naljutilo to što je Khabib rekao na press konferenciji da ga je zvao Putin, te su to shvatili kao provokaciju i pored svega što se desilo još su ga osudili i za to. No, sasvim je jasno da Khabib nije imao namjeru nikoga da provocira s tim, te je samo rekao da je predsjednik njegove države sretan i ponosan zbog pobjede.

"Vladimir Putin me upravo zvao i čestitao mi i rekao da je ponosan na mene", rekao je, između ostalog, Khabib.

Top Komentari

casimiro
hahahahah..ameri licemjerni.pa sta je trebalo,donald da ga nazove!hahaha..mamu vam jebem,toliko ste jada svjetu nanjeli da je to nevjerovatno.
43 2
Saimai1316
Super i treba da ga je nazvao..amerikanci nebi rijeci rekli da se neki njihov borac borio i da ga je govno trump nazvao da cestita.njegov predsjednik i tacka
42 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti