New York Times: Conor McGregor optužen za silovanje!

Irac u problemu

New York Times: Conor McGregor optužen za silovanje!

Midhat Šljivak

Irska MMA zvijezda Conor McGregor objavio je jučer kako završava borilačku karijeru.

Kontorverzni borac je na Twitteru objavio da odlazi iz MMA svijeta i napisao je:

"Kratka obavijest. Danas sam se odlučio oprostiti od MMA. Kolegama želim sreću u daljem takmičenju, a ja se priključujem bivšim kolegama koji su već u penziju. Pina Colade od mene", napisao je McGregor.

Međutim, čini se kako odlazak u penziju nije bez razloga. New York Times otkriva da je Conor u Irskoj optužen za silovanje i da se trenutno protiv njega vodi istraga.

Kako tvrdi ugledni list, McGregor je uhapšen u januaru, zbog navodnog silovanja koje se desilo u decembru prošle godine, ali sve se jako brzo snimilo.

Njegova glasnogovornica Karen Kessler je nakon svega oglasila službenom objavom za medije.

"Riječ je o priči koja kruži već neko vrijeme i nije nam jasno kako se sada pojavila u medijima. Pretpostavka kako Conorovo prenzionisanje ima ikakve veze sa tim je apsolutno kriva. Hoće li se Conor boriti u budućnosti, to će zavisti od toga hoće li doći do stanja u kojem se borci ceijene prema njihovoj vrijednosti, njihovim vještinama, uloženom trudu i predanosti sportu", navodi se u saopštenju.

Posljednji meč Conor je odradio protiv Khabiba Nurmagomedova u oktobru 2018. godine, a u karijeri je na omjeru od 21-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije