Nije čudo što žestoko trenira: Da li je ovo datum povratka Conora McGregora?
Conor McGregor je čovjek koji drži gotovo sve rekorde kada je prodaja prenosa u pitanju. Svako ko uđe u oktagon sa njim izađe mnogo bogatiji iz njega (Foto: EPA)

Cerrone će u oktagon sa McGregorom

Nije čudo što žestoko trenira: Da li je ovo datum povratka Conora McGregora?

M. Šljivak

Irska MMA zvijezda Conor McGregor žestoko trenira u posljednjih mjesec dana.

Nakon što je završena sva drama oko skandala u meču sa Khabibom Nurmagomedovim, Conor se maksimalno spremao, a u oktagon bi se mogao vratiti već u aprilu.

Iako predsjednik UFC-a Dana White tvrdi da borba izmađu McGregora i Donalda Cerronea nije ni blizu dogovorena, Cowboy ga je demantovao i na Instagramu je objavio dva potencijalna datuma borbe sa McGregorom.

Cerrone je objavio svoju fotografiju, a uz nju je napisao:

"13. aprili ili 6. juli - čekam samo potpis".

Naravno, to su datumi očekivane borbe sa Conorom. UFC 236 djeluje kao sasvim realna opcija, traži se main event za ovaj datum i vrlo moguće da će ga predvoditi McGregor i Cerrone.

View this post on Instagram

April 13 or July 6th 🤷🏼‍♂️ just waiting to 🖋📑

A post shared by Donald Cerrone (@cowboycerrone) on

Sa druge strane mjesec juli je također rezervisan za velike borbe. Prošle godine su u tom terminu borbu odradili Stipe Miočiće i Daniel Cormier, ali sudeći po pripremama irske zvijezde, mnogo je izvjesniji prvi datum, 13. april.

"Naporan i pametan rad. 2019", napisao je McGregor nedavno na Instagramu objavljujući fotografije sa treninga koji su zaista žestoki.

On je itekako spreman za novu borbu. Posljednju je imao u oktobru kada ga je Khabib Nurmagomedov potpuno izdominirao i odbranio je naslov prvaka lake kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi