Conor McGregor spremniji nego ikad: Kreće li po novi pojas?
Borbe u kojima učestvuje Conor McGregor donose ogromnu zaradu. Zato nije nikakvo čudo što mnogi borci prozivaju Irca i žele borbu baš sa njim (Foto: Instagram)

Žestoki treninzi

Conor McGregor spremniji nego ikad: Kreće li po novi pojas?

M. Šljivak

Vjerovatno najveća MMA zvijezda u svijetu Conor McGregor (30) žestoko se sprema za povratak u oktagon.

Irski borac je trenutno pod šestomjesečnom suspenzijom zbog nereda na meču protiv Khabiba Nurmagomedova u oktobru prošle godine, ali njegova suspenzija ističe već početkom marta i on će moći u oktagon.

Mnogi borci javno prozivaju Conora. Za sada je glavni kandidat za borbu Donald 'Cowboy' Cerrone, a spominje se i super-borba protiv legendarnog Andersona Silve.

Ipak, dok neka od borbi ne bude konačno dogovorena, McGregor je odlučio da je spremniji nego ikad dočeka i da ne bude "topovsko meso" kao što je to bio slučaj u meču sa Khabibom, kada je potpuno izdominiran.

"Naporan i pametan rad. 2019", napisao je McGregor na Instagramu objavljujući fotografije sa treninga koji su zaista žestoki.

U narednom periodu nas očekuje i službena potvrda nove borbe za Notoriousa. Pored Cerronea i Silve koji su glavni kandidati, McGregor bi rado po treći put u oktagon protiv Natea Diaza.

Međutim, ta je borba teško ostvariva. Diaz više ne želi biti dio UFC-a i ne planira se ponovo boriti. Također, prvi čovjek organizacije Dana White bi rado vidio borbu protiv Tonyja Fergusona za privremenog prvaka lake kategorije, jer Khabibu Nurmagomedovu će pojas vjerovatno biti oduzet zbog neaktivnosti.

Irska zvijezda je u karijeri na omjeru od 21 pobjede i četiri poraza, a u posljednja četiri nastupa je na omjeru 2-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi