Niko nije napravio ono što je on: Da li biste ikada prepoznali Conora McGregora?

Bio je mršavac bez brade i tetovaža

Niko nije napravio ono što je on: Da li biste ikada prepoznali Conora McGregora?

M. Šljivak

Conor McGregor je bez ikakve dileme najveća MMA zvijezda u historiji.

Iako je bilo mnogo boljih boraca od njega, Conor je izgradio ime i brend u MMA svijetu, pa nije nikakvo čudo što drži sve moguće rekorde prodaje prenosa.

Irac je izgradio pravo carstvo i brendirao je ime. Poslovima van kaveza je stekao stotine miliona dolara, pa je odlučio i da se povuče iz svijeta mješovitih borilačkih vještina.

Pitanje je samo dokad će 'penzija' trajati, jer u 32-godišnjem McGregoru sasvim sigurno još uvijek ima materijala za šampionske borbe i velike obračune.

Conor je karijeru počeo 2008. godine. U dvije godine imao je šest mečeva u kojima je dva puta poražen, ali je zatim uslijedio pobjednički niz i dvije titule u poznatoj promociji Cage Warriors.

Na početku karijere Conor je bio sasvim običan dečko. Nijedne tetovaže nije bilo na njegovom tijelu, brada nije bila nikada opcija, a ako se vratimo u tu 2008. godinu vidljiva je nestvarna transformacija irske zvijezde.

Od golobradog mladića željnog velikih stvari Conor je došao na tron. Sve je napravio sam, postao je najveća zvijezda u historiji, a tetovaže su ga napravile samo prepoznatljivijim u svijetu.

I zaista je promjena nevjerovatna. Nešto više od jedne decenije donijelo je velike promjene u životu Conora McGregora i teško je vjerovati da bi u ovom trenutku išta mijenjao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi