Putin je divu od 213 cm naredio da mora na ratnu liniju, uslijedila je "slučajna" nezgoda

Stigli su demanti, ali uzalud

Putin je divu od 213 cm naredio da mora na ratnu liniju, uslijedila je "slučajna" nezgoda

Admin Čaušević

Vladimir Putin je u septembru najavio djelimičnu mobilizaciju što je izazvalo strah i paniku kod ruskih bogataša, ali i pojedinih političara. Među prvim koji su se odazvali pozivu bio je i slavni bokser Nikolai Valuev, međutim došlo je do nepredviđenih okolonosti pa čuveni Rus nije otišao u rat.

Bivši svjetski bokserski šampion Nikolai Valuev navodno je hitno prebačen u bolnicu pod misterioznim okolnostima, izvještavaju inostrani mediji.

Ovaj 213 cm visoki gorostas, koji je postao poznat zbog svoje borbe s Davidom Hayeom je politički aktivan i te slaže sa politikom koju vodi predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Nakon što je Putin u septembru proglasio djelimičnu mobilizaciju zbog agresije na Ukrajinu među opozvanim se našao i Valuev.

Valuev se od boksa oprostio 2010. godine i odmah se posvetio politici

Ali ovaj 49-godišnjak je u četvrtak navečer prevezen u moskovsku bolnicu, a kako javlja The Sun imao je problema s nogom, a navodno se spominje i lom noge.

Njegov glasnogovornik Valery Kuzenkov je sve glasine demantovao, međutim rijetko ko mu je povjerovao, barem kada su u pitanju zapadni mediji.

Oglasi

"Nikolaj Sergejevič skače, pleše. Jučer je do kasno bio u državnom paralementu", poručio je Kuznekov.

"Niko mu nije slomio noge i niko ga nije smjestio u bolnicu. Živ je i zdrav, nasmijan i hoda na dvije noge. Sada je kod kuće."

Valujev je krajem septembra na društvenim mrežama objavio fotografije poziva za javljanje u najbližu vojnu službu, uz objavu naslovljenu: "Ako domovina zove, ići ću."

Od tada nema naznaka da je doista otišao u Ukrajinu.

Posljednji meč 49-godišnjaka dogodio se protiv Hayea 2009. kada je izgubio WBA naslov u teškoj kategoriji. On je 2010. godine liječen je zbog "ozbiljnih problema s kostima i zglobovima", poslije čega se i penzionisao.

Valuev je krenuo u politiku 2011. kada se pridružio ruskom parlamentu ili Dumi kao član stranke Jedinstvena Rusija koja podržava Putina. U zgradi paralmenta su mu morali napraviti posebnu stolicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi