Nova UFC "čarolija": Gustafsson plaća kaznu zbog antidoping majice
Prva borba ovih boraca donijela je fantastičan obračun i mnogi vjeruju da je pobjedu trebao odnijeti Gustafsson

Skupo ga koštala provokacija

Nova UFC "čarolija": Gustafsson plaća kaznu zbog antidoping majice

Midhat Šljivak

Alexander Gustafsson večeras će u Los Angelesu po drugi put u karijeri pokušati da savlada Jona Jonesa i da po prvi put osvoji titulu prvala poluteške kategorije UFC-a.


Proteklih sedam dana vladala je velika ludnica oko UFC 232 eventa. Događaj je u posljednji čas premješten iz Las Vegasa u Los Angeles, jer Jon Jones zbog pada na doping testu nije dobio licencu za nastup u Vegasu.

Jones je odmah proglašen prevarantom od mnogih, ali je UFC iskoristio priliku da meč prebaci u Kaliforniju gdje je Bones još uvijek imao licencu i večeras će imati šansu da vrati titulu prvaka.

Gustafsson je naravno bocnuo Jonesa čim je saopšteno da u organizmu ima malih tragova nedozvoljene supstance, a jučer se na ceremonijalnom vaganju pojavio i sa antidoping majicom.

Ona će ga na kraju skupo koštati i to zbog ugovora sa Reebokom kojeg ima UFC. Borci na svim događajima pred evente dužni su nositi opremu ovog proizvođača, pa će zbog majice Gustaffson platiti kaznu između 10.000 i 30.000 dolara.

Ovo je večeras objavio menadžer Khabia Nurmagomedova Ali Abdelaziz, pa će Gustafsson ostati bez sponzorskog novca kojeg Reebok isplaćuje svim borcima.

Gustafsson i Jones glavna su borba UFC-a 232 koji se u noći sa subote na nedjelju održava u Inglewoodu, a pobjedni će postati novi šampion poluteške kategorije UFC-a.

Top Komentari

Zoilomas
Sranje i svijeta olu kojem siris istinu i zakon pa te neko kazni. Ja nebi platio ovo pa mel me vode u zatvor ako treba
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi