Potvrđeno: Jones protiv Gustafssona 29. decembra u Las Vegasu

Poluteška kategorija će dobiti novog prvaka

Potvrđeno: Jones protiv Gustafssona 29. decembra u Las Vegasu

UFC je konačno potvrdio da će se 29. decembra tekuće godine na UFC 232 Eventu za titulu prvaka poluteške kategorije boriti Jon Jones i Alexander Gustafsson. 

Također, poznato je i to da će Danielu Cormieru biti oduzet pojas prvaka poluteške kategorije obzirom da ga više nema namjeru braniti i želi se posvetiti samo teškoj kategoriji.

Jon Jones i Alexander Gustafsson su se borili već jednom i to 2013. godine kada je Jones po peti put branio titulu poluteške kategorije. Gustafsson je dominirao u prve tri runde, ali se Jones izvukao u posljednje dvije i na kraju slavio odlukom sudaca.

Bit će ovo prilika Gustafssonu da se revanšira vjerovatno najboljem UFC borcu koji je imao proteklih godina velikih problema sa nedisciplinom. Suspendovan je bio dva puta - jednom zbog dopinga i drugi put zbog saobraćajne nesreće u kojoj je povrijedio trudnicu.

Ipak, sada se vraća vjerovatno spremniji i iskusniji nego ikada sa željom da odmah vrati ono što mu pripada - pojas poluteške kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi