Nove prepirke između Miočića i DC-a: Da nisam povrijeđen, poslao bih te u penziju!

Čeka se treći meč

Nove prepirke između Miočića i DC-a: Da nisam povrijeđen, poslao bih te u penziju!

Nakon UFC 249 eventa na Floridi ponovo je počelo prepucavanje između Daniela Cormiera i Stipe Miočića.

Iako ni jedan ni drugi nisu učestvovali na pomenutom eventu to ih nije spriječilo da nakon istog upute nekoliko oštrih riječi jedan prema drugom dok se čeka njihova treća borba.

Podsjetimo, do sada je omjer u pobjedama 1:1, a treći meč je dugo na čekanju jer je Miočić bio povrijeđen. Taman što se oporavio uslijedila je pauza zbog Covida19 i dvorana u kojoj Miočić trenira je zatvorena pa Hrvat ne može biti spreman ni do augusta do kada mu je Cormier dao rok.

Neki smatraju kako će Stipi uskoro biti oduzeta titula ako ne dogovori meč, a cijelu stvar dodatno je zakuhao Cormier novim prozivanjima.

Nakon posljednjeg eventa u kojem je Francis Ngannou nokautirao Jairzinha Rozenstruika DC je prozvao Miočića kazavši da će se boriti za povratak pojasa s Ngannouom ako Stipe ne želi borbu.

"Ako se Stipe ne želi boriti, onda ću se protiv Ngannoua boriti za titulu. Poštujem Francisa, ali ga se ne plašim. Volio bih odraditi treću borbu sa Stipom, ali ako on ne želi, onda je sve jasno - ostat će bez pojasa i borit ćemo se Francis i ja", poručio je DC, a Miočić je odmah uzvratio:

"Već sam rekao da ću se boriti protiv Cormiera. On samo voli dizati buku. Moj tim radi na osiguravanju lokacije za trening i datuma borbe. Da nisam povrijedio mrežnicu, već bih se borio i penzionisao Cormiera", poručio je 37-godišnji Amerikanac s hrvatskim korijenima.

Inače, drugi meč Miočića i Cormiera održan je još prošlog ljeta. Iako je Stipe okautirao rivala povrijedio je oko i dugo nije bio u stanju trenirati. Zbog koronavirusa situacija se dodatno odužila i postoji mogućnost da će Miočiću biti oduzet pojas ako ostane neaktivan. O tome je nedavno govorio i Dana White.

"Vidio sam da je Stipe rekao kako će borbe zauvijek biti tu. Ne, neće. Kao profesionalni sportaš morate koristiti prilike. Nadam se da će se Stipe uskoro vratiti i da će se borbom njega i Cormiera pokrenuti teška kategorija. Jednostavno je - ili se želite ili ne želite boriti. Oni koji se ne budu htjeli boriti, moguće je da će ostati bez naslova", poručio je prvi čovjek UFC-a prije nekoliko dana.

Naravno, sada svi očekujemo kako će treći meč između pomenuta dva borca biti uskoro zakazan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi