Werdum: Tipujem na Jacarea

Werdum: Tipujem na Jacarea

Fabricia Werduma sredinom maja očekuje veliki okršaj sa Stipom Miočićem na UFC 198. Spektakularni event održaće se u brazilskom gradu Curitibi, a domaći borac pokušaće da dođe do prve odbrane pojasa u teškoj kategoriji.

Na istoj priredbi snage će odmjeriti i Ronaldo Souza i Vitor Belfot, a svoje mišljenje u vezi tog duela dao je i sam Werdum.

"Mislim da će "Jacare" na kraju slaviti. Jako dobro poznajem njegove kvalitete još iz perioda kada smo imali okršaje na jiu-jitsu turnirima. On je fizički veoma jak i ubjeđen sam da će svoju snagu na pravi način iskoristiti. Jedan je od najboljih boraca na svijetu što se tiče borbe u parteru, ali mislim da i u stand up borbi može da iznenadi Belforta", rekao je Werdum za "SporTV News".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi