Sudbina Tysona Furyja u rukama Antidoping agencije
Foto: EPA

Odluka o licenci za Furyja

Sudbina Tysona Furyja u rukama Antidoping agencije

M. Šljivak

Nekadašnji šampion teške kategorije Tyson Fury najavljivao je povratak u ring već 8. jula.

Ipak, njegov povratak bi mogao biti zaustavljen od strane Antidoping agencije Velike Britanije, koja mu mora izdati dozvolu za nastup.

Fury je nakon osvajanja titule prvaka u borbi protiv Vladimira Klička 2015. godine upao u pishičke probleme. Nije mogao podnijeti depresiju, a zatim je priznao i kako je koristio kokain.

Titule prvaka su mu oduzete, Fury je suspendovan, ali 28-godišnjak se želi vratiti boksu već u julu kada je planirao svoj prvi meč.

Uveliko trenira, ali konačno odluko o izdavanju bokserske licence imaće Antidoping agencija, koja će saslušati Furyja.

Tyson je najvio velike stvari po povratku. Želi u ringu vidjeti Anthonyja Joshuu, ali bi se ta borba mogla desiti tek naredne godine.

Fury je u karijeri odradio 25 borbi i svih 25 je dobio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi