"Ne želim da ubijam, ali ako krenu na mene i one koje volim onda neću imati izbora"

Svjetski prvak brani svoju domovinu i spreman je na sve

"Ne želim da ubijam, ali ako krenu na mene i one koje volim onda neću imati izbora"

E. Čaušević

Svjetski prvak u teškoj kategoriji Oleksandr Usyk prošle sedmice je sve šokirao odlukom da ide u rat u Ukrajinu.

Usyk je poručio da jednostavno ne može da gleda dok Rusija napada njegovu domovinu, te da osjeća potrebu da pokuša pomoći kako god zna i umije da se odbrani njegov narod.

Svjetski prvak je ubrzo nakon što je počela ruska invazija na Ukrajinu odlučio da obuče vojnu uniformu i krene s vojnicima da brani svoju zemlju.

U razgovoru za CNN izjavio je da mu sada boks nije uopšte na pameti i da nema kad da razmišlja o eventualnom revanšu protiv Joshuee dok se takve grozote dešavaju u Ukrajini.

Novinar je pitao Usyka da li je spreman da oduzme nekome život ukoliko to bude potrebno, a on je bio brutalno iskren u svom odgovoru.

"Ukoliko budu željeli da mi oduzmu životu ili živote koje volim onda ću morati to da uradim. Ipak, to ne želim. Ne želim da pucam. Ne želim da nekoga ubijem, ali ako oni krenu mene da ubiju onda neću imati izbora nego da se branim i borim za svoj život", rekao je Ukrajinac.

Usyk se za CNN javio video linkom iz podruma jedne zgrade u Kijevu i jasno je poručio još jednom koliko je ozbiljna situacija u njegovoj zemlji.

"Rusi se ne šale. Bombarduju nas stalno. Ruski narod ne zna šta se dešava, oni su žrtve njihovog predsjednika. Zaista ne znam kada ću se vratiti u ring. Moja zemlja i moj ponos su mi važniji od pojasa prvaka".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi