Svjetski bokserski prvak uzeo oružje u ruke i krenuo u odbranu Kijeva!

Usyk ostavio sve po strani i krenuo u odbranu Ukrajine

Svjetski bokserski prvak uzeo oružje u ruke i krenuo u odbranu Kijeva!

E. Ganibegović

Ukrajina se svim raspoloživim sredstvima brani od ruske invazije koja traje od 24. februara.

Glavni grad Ukrajine, Kijev, napadaju ruske snage, a u čitavoj državi je ratno stanje. Oružje u ruke u misiji odbrane prijestolnice i cijele države uzeo je i svjetski prvak u teškoj kategoriji, ukrajinski bokser Oleksandr Usyk.

Opis nije dostupan.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Usyk je objavio i emotivnu videoporuku u kojoj moli za zaustavljanje ovog rata, a sada je uzeo i stvari u svoje ruke.

"Dobro jutro, moje ime je Usyk Oleksandr. Želim da apelujem na ruski narod, ako nas smatrate bratskim narodom, ne dopustite ruskoj vojsci, svojoj djeci dolazak u našu zemlju. Prestanite nas napadati! Također, apelujem na predsjednika Putina. Zaustavi ovaj rat! Ne daji nam ultimatume i ne postavljaj svoje uslove, samo sjedite za pregovarački sto. Moramo razgovarati i prekinuti sve. Naša djeca, naše majke i nane i obični ljudi se kriju u podrumima. Mi smo na našoj zemlji, ponašamo se kako moramo. Štitimo se. Zaustavite ovo, zaustavite ovaj rat!", riječi su Usyka.

Promo

Top Komentari

Mele
Okupiran, ne provaljuj se. Napadnut i okruzen sa 3 strane, okupiran nije...
2 0
K79
mozda grijesim al cisto sumnjam da su ovi sminkeri vidjeli liniju fronta, vidi im samo ciste uniforme i cizama , ovo mi više lici na kurcenje za instagrama nego na pravu odbranu al eto sretno im bilo u svakom slučaju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi