Nakon borbe u subotu

Suspenzije za Cormiera i Miočića

M. Šljivak

Daniel Cormier i Stipe Miočić suspendovani su od Atletske komisije države Nevada.

Cormier je na UFC 226 u Las Vegasu prošlog vikenda nokautirao Miočića i uzeo mu je naslov teškaškog prvaka, ali su obojica u ovom meču zadobili povrede zbog kojih će morati na pauzu.

Bivši šampion Miočić je dobio medicinsku suspenziju od tri mjeseca, dok je Cormier suspendovan čak na šest mjeseci zbog sumnje na lom desne ruke.

Međutim, kao i uvijek borci će se moći vratiti ranije ako predoče adekvatno ljekarsko mišljenje koje im dozvoljava nastup, ali realno je teško očekivati da ćemo ih u naredna tri-četiri mjeseca gledati ponovo u oktagonu.

Miočić je taj koji je sasvim sigurno nakon neočekivanog poraza željan nove borbe, ali će morati da sačeka za novi napad na titulu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi