Otac ponovo najavio kraj Khabibove karijere
Foto - EPA

Abdulmanap sasvim jasan

Otac ponovo najavio kraj Khabibove karijere

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov trenutno je jedan od najopuplarnijih MMA boraca na svijetu.

Fantastični Dagestanac koji drži titulu UFC prvaka lake kategorije još uvijek je neporažen (28-0), a novi izazov će imati 18. aprila kada će pojas braniti protiv Tonyja Fergusona.

Bit će to svakako najveći izazov karijere za Khabiba, a nakon ovog meča The Eagle će se boriti još jednom ili dva puta, nakon čega će završiti karijeru.

Tako je ranije najavljivao njegov otac Abdulmanap, a isto je ponovio u razgovoru za ruske medije.

"Smatram da će biti pravo vrijeme da Khabib završi karijeru u narednu godinu i po ili dvije. Maksimalno će imati još tri borbe. Dvije sasvim sigurno će biti, eventualno treća", jasno je poručio Abdulmanap.

To znači da ćemo Khabiba gledati još protiv Tonyja Fergusona i u najboljem slučaju u još dvije borbe. UFC silno želi novi obračun protiv Conora McGregora i upravo ta, borba svih borbi, možda bude i konačna.

Ipak, Khabib ima dovoljno nasljednika u Dagestanu. Sve više je boraca iz ove regije u UFC-u, a vidjet ćemo hoće li neko od njih uspjeti da dođe do slave kakvu ima The Eagle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi