"Ovaj momak se više neće boriti ovdje, a Conorov potez me šokirao"
Dana White je jasno poručio da se momak iz Khabibovog tima više neće moći boriti u UFC-u nakon napada na McGregora

McGregor odbio podignuti optužnice

"Ovaj momak se više neće boriti ovdje, a Conorov potez me šokirao"

E. Čaušević

Predsjednik UFC-a, Dana White, pojavio se na press konferenciji nakon spektakularnog meča Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora.

Khabib je uspio pobijediti Conora i odbraniti pojas u lakoj kategoriji, ali onda je napravio haos. Dagestanac je preskočio kavez i počeo se tući sa članovima Conorovog tima koji su ga žestoko provocirali prije početka, ali i tokom ovog meča.

U sve to uključio se na kraju i Khabibov tim, a trojica članova su uhapšena. Ipak, White je na press konferenciji otkrio da su oni pušteni iz zatvora jer je Conor odlučio da neće podignuti optužnice protiv njih, te da je zaista iznenađen zbog ovakve odluke.

Također, White je dodao da će Khabib sigurno biti žestoko kažnjen zbog svega što je napravio nakon meča, te da se više neće boriti u Las Vegasu. No, ono što mu prijeti sada jeste zabrana ulaska u Sjedinjene Američke Država i duga suspenzija za borbe u UFC-u.

"Conor nije htio podignuti optužnice i trojica članova Khabibovog tima koja su uhapšena će biti puštena i zatvora što me šokiralo. 18 godina se bavim ovim sportom i ovo se ne smije dešavati. Ovaj momak koji je napao Conora se neće više boriti ovdje jer je prekršio sva pravila. Sve se brzo desilo i policija je uradila sjajan posao jer ga je obuzdala. Khabib je brzo preskočio kavez i uradio ono što niko nije očekivao. Vidjet ćemo šta će komisija odlučiti. Ali, tu će biti kazni sigurno. Khabib vjerovatno više neće moći ući u Ameriku. Radim ovo 18 godina i ne mogu biti razočaran više od ovoga. To će sigurno biti veoma duga suspenzija za njega", kazao je predsjednik UFC-a.

Top Komentari

GGMU
Ispade conor dobar momak a ovaj ne valja guraju retarda radi zarade jebo vam on mater a i ovaj celavi retard pusi kurac i vidi se da mu je krivo jer je KHABIB POJEO conora
59 3
Mr.Balboa
Treba Conoru zabraniti da se bori majmune nekorektni,dok je vrijedjao bilo je ok,a kad covjek pukne od svih ponizavanja onda ga treba kazniti,ma gadite mi se i upravo ste pokazali svoju neljudskost!!!Vodi Irca bahatog kuci kad ti je on dobar čovjek!!!
59 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi