Ovaj video je dokaz kakav pakao laktova čeka Khabiba ako bude borbe s Fergusonom

Udarao je u metal 15 minuta

Ovaj video je dokaz kakav pakao laktova čeka Khabiba ako bude borbe s Fergusonom

Midhat Šljivak

Tony Ferguson trebao je da se 18. aprila bori protiv Khabiba Nurmagomedova za pojas UFC šampiona lake kategorije.


Međutim, zbog koronavirusa Khabib je 'zatočen' u Rusiji, pa je borba zakazana za 18. april došla u pitanja, a navodno je Fergusonu UFC ponudio zamjenu u liku Justina Gaethjea.

Dok se čeka zvanična odluka UFC-a o borbi, Ferguson i Khabib vrijedno treniraju i niko nema dileme da će duel s Fergusonom aktuelnom šampionu biti najteži ispit karijere.

El Cucuy je zaista nevjerovatan borac koji je već osam godina bez poraza, a posebno upozorenje Khabibu su nevjerovatni laktovi kojim Tony nanosi veliku štetu.

Ugledni novinar ESPN-a Brett Okamoto objavio je video iz 2018. godine u kojem Ferguson 15 minuta udara laktovima u metal kako bi ih dodatno izoštrio.

Njegove metode treninga i borbi su potpuno drugačije u odnosu na sve druge borce i nije nikakvo čudo što je strah i trepet za sve.

Ferguson je posljednji meč izgubio 2012. godine od Michaela Johnsona, a u karijeri je na omjeru od 25-3. Pored Johnsona još su ga dobijali Jamie Toney i Karen Darabedyan i to na početku karijere.

Top Komentari

makelele
Ni vlastita mati ga prepoznati nece ako na ovaj nacin bude pokusao pobjediti khabiba.
2 0
Babuka1
Sve to giljotina rijesi :D
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi