"Overeem me mučio, već sam bio sav crven, ko zna šta bi bilo da nije naišao tip s nožem u ruci

Nizozemac je znao pretjerati

"Overeem me mučio, već sam bio sav crven, ko zna šta bi bilo da nije naišao tip s nožem u ruci

Edmir Škorić

Legendarni Alistair Overeem nije imao milosti prema drugima, pa čak ni na trenizima.

Legendarni 41-godišnji borac i jedna od najvećih MMA legendi oduvijek je bio na glasu kao pretjerano grub borac. Doslovno je uživao u mučenju svojih rivala, a jednom prilikom povrijedio je Johna Jonesa, koji je zbog toga morao da otkaže borbu s Danielom Cormierom.

Takođe, Overeem je jednom prilikom tokom mirnogsparinga brutalno udario koljenom u trbuh Andreju Orlovskog, zbog čega je morao otići u bolnicu i gotovo otkazati borbu sa Bigfootom, a zatim je slomio dva rebra istim koljenom Alexeyu Oleyniku dok se ovaj spremao za okršaj sa Mirkom Filipovićem.

Štoviše, takvi neshvatljivi potezi i udarci Nizozemca proširili su se ne samo na njemu jednake partnere po snazi i vještinama, već i na ljude kojima je bio okružen.

Michael Lyubimov je dao zanimljiv intervju ruskom portalu Sport-Express u kojem je ispričao da je jednostavno molio Overeema da prestane tokom jednog treninga.

"Overeem ima mazohističke manire. Sjećam se jednog incidenta u dvorani. Ovdje je bio jedan Gruzijac, a Overeem je došao u teretanu i počeo me juriti. Otrčao sam na drugi sprat, uhvatio me, počeo me maltretirati, bilo je toliko neugodno da sam vikao: 'Stani, prestani molim te'. Onda je naišao Gruzijac s nožem u ruci i Overeemu je govorio da me ostavi na miru, vidjevši da sam bio crven od mučenja. Malo su se pokoškali, a Overeemu nije bilo svejedno zbog noža", ispričao je direktor jedne borilačke organizacije u Rusiji.

Top Komentari

denimen9
Casemiro
1 2
Dragan_B
Sadističke ili mazohističke manire ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti