Potpuni haos na ulicama Amsterdama - Nezapamćen obračun sa UFC zvijezdom na čelu
Velika nada engleskog MMA sporta učestvovao u uličnom obračunu nakon kojeg se ničega ne sjeća (Foto: Pexels)

Tuča za pamćenje

Potpuni haos na ulicama Amsterdama - Nezapamćen obračun sa UFC zvijezdom na čelu

M. Šljivak

Borilačke zvijezde često znaju biti umiješane u žestoke okršaje na ulici. Uglavnom oni izlaze kao pobjednici i javno se hvale onim što su napravili. To bi učinio i Englez Paddy Pimblett, ali on se ne sjeća ničega iz potpunog haosa koji se desio u Amsterdamu.

Amsterdam je oduvijek bio primamljiva lokacija za turiste slobodnijih shvatanja života. UFC zvijezda Paddy Pimblett odlučio je okusiti dio prijestolnice Nizozemske i s prijateljima je uživao u noćnom životu.

Međutim, odlazak na jednu zabavu doveo je do potpunog haosa i tuče koja je, prema riječima MMA zvijezde, nezapamćena.

The Baddy je u jednom podcastu otkrio šta se tačno dešavalo. Nisu to bile lijepe scene za gledanje.

"Otišli smo na party u Amsterdamu i sve se pretvorilo u tuču kakva se ranije nije vidjela. Tek tako je počelo, zbog nekih gluposti. Neke ljude koji su ležali su odnijeli", rekao je Pimblet i dodaje:

"Nikad to neću zaboraviti. I mene su udarili i kad sam pomislio da se sve smirilo, sve je ponovo podivljalo. Vjerujte mi, nikad niste vidjeli tako nešto".

Oglasi

Da li od udaraca ili od alkohola, engleski borac se ne sjeća previše detalja.

"Ne sjećam se previše detalja. Svi smo ludovali te noći i došlo je do haosa. Sjećam se da sam udario dvojicu. Bila je to najluđa tuča ikad", govori Pimblett.

Paddy Pimblett je nova velika UFC nada iz Engleske. U najjačoj svjetskoj promociji je od 2021. godine i ima savršen učinak od 4-0.

Ovaj 28-godišnjak ima interesantnu borilačku karijeru iza sebe. Nekadašnji je šampion perolake kategorije Cage Warriorsa i to ga je preporučilo UFC-u.

The Baddy je u profesionalnoj karijeri odradio ukupno 23 borbe. Upisao je 20 pobjeda i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti