Pianeta lagan zalogaj za Tysona Furyja
Novi trijumf Kralja Cigana

Bivši šampion stigao do 27. pobjede u karijeri

Pianeta lagan zalogaj za Tysona Furyja

Midhat Šljivak

Tyson Fury pobijedio je večeras u Belfastu Italijana Francesca Pianetu jednoglasnom odlukom sudija.

Nekadašnji šampion teške kategorije nije imao previše problema protiv iskusnog Italijana i dominirao je od samog početka meča, pa sve do finalne 10. runde.

Dobijao je Fury rundu za rudnom. Dobro se kretao, dobro je pogađao i izgledao je doista dobro u ringu protiv Pianete koji sa druge strane nije ponudio mnogo.

Fury je lagano završavao posao u ovom meču koji mu ponovo nije bio veliki izazov. Italijan nije imao mogućnost da ga ugrozi i peti poraz mu je u karijeri bio neizbježan.

Na kraju sudije nisu imale tešku odluku. Fury je slavio jednoglasnom odlukom i stigao je do 27 pobjede u karijeri, druge po povratku nakon dvoipogodišnje pauze.

Top Komentari

Bosnian King
A Joshua ko klicko, krije se po misijim rupama. Hajmo sampioni
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti