Velika borba Furyja i Wildera sve je bliže

Dogovor se finalizira

Velika borba Furyja i Wildera sve je bliže

M. Šljivak

Tyson Fury i Deontay Wilder jako su blizu dogovora oko međusobne borbe koja bi se trebala desiti do kraja godine.

Nekadašnji šampion teške kategorije i trenutni WBC šampion postigli su načelni dogovor o meču u kojem će ulog biti pojas WBC organizacije i sigurno je da će ova borba biti najveća u protklih nekoliko godina.

Fury je najavio duel sa Wilderom, Amerikanac je to danas potvrdio i nijedan ne žele više čekati Anthonyja Joshuu, trenutnog vladara teške kategorije za kojeg tvrde da bježi od njih.

"Vjerujem 100 posto da će se ova borba desiti. Završavamo to. Veoma, veoma smo blizu. Bliže nego što bismo Joshua i ja ikad mogli biti. Bez sumnje ćemo se boriti, još neke stvari trebaju da se riješe", rekao je Wilder, te je dodao:

"Ovo će biti bolje od borbe sa Joshuom. Tyson Fury je u očima mnogih još uvijek šampion. Nije poražen, linealni je šampion i kada ga nokautiram, postaću čovjek koji je pobijedio glavnu facu. Jedva čekam da bude službeno", istakao je američki borac.

Prije duela sa Wilderom Fury će odraditi zagrijavanje protiv Francesca Pianete u meču koji se održava 18. augusta u Belfastu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi