"Piliću, gdje si?"
Fury je dobar dio meča bio bolji, ali je dobio dva nokauta i zato je na kraju odlukama sudija meč završen bez pobjednika

Fury prozvao Joshuu

"Piliću, gdje si?"

E. Škorić

Odlukom sudija nakon 12 rundi borbe u Lod Angelesu nije bilo pobjednika u toliko iščekivanom bokserskom obračunu između Deontayja Wildera i Tyosona Furyja.

Wilder je zadržao WBC pojas, ali uskoro bismo mogli da gledamo revanš, a za to su i jedn i drugi bokser.

"Dogovorit ćemo uzvrat, sto posto", najavio je Fury, koji smatra da su jenako dobri sinoć bili i on i Wilder, a onda je odlučio da u svom stilu u sve uključi i trećeg boksera - Anthonyja Joshuu.

"Wilder i ja smo najbolji teškaši svijeta. Postoji još jedan, ali on je pilić. Joshuo, gdje si?"

Dvaput je bio na koljenima, ali oba puta je na kraju uspijevao ustati.

"Vratio se Kralj Cigana. Svijet zna istinu. Borben sam čovjek. Isus ima kontrolu nada mnom i zato nikada neću pasti. Večeras sam se borio srcem", priznao je Englez.

Wilder pak smatra da je on pobjednik.

"Ne znam hoće li revanš biti moja sljedeća borba, ali volio bih da bude. Trebali bismo ponovno boksati jedan protiv drugoga. Nije mi važno gdje će se boksati. Kada u ringu imaš dva ratnika, onda je i meč sjajan. Dokazali smo to večeras i želim ovo ponoviti", izjavio je Deontay Wilder u ringu nakon 12 rundi borbe.

"S dva nokauta apsolutni sam pobjednik meča. Ne vjerujem da je Fury bio priseban nakon mojih udaraca", dodao je Wielder, koji ističe da nije bio previše odlučan i da je fosrirao udarce, zbog čega je ostao bez pobjede na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi