Pljačkaš odabrao 'laganu žrtvu': Uslijedila je osveta djevojke i bijeg lopova kakav se ne pamti
Napadi na djevojke i žene sve su učestaliji, ali one se itekako znaju dobro odbraniti (Foto - Screenshot)

Pokazala je veliku hrabrost

Pljačkaš odabrao 'laganu žrtvu': Uslijedila je osveta djevojke i bijeg lopova kakav se ne pamti

M. Šljivak

Žene su na ulicama širom svijeta česta meta lopova i gotovo svakodnevno možemo pročitati vijesti o napadu na njih od strane pljačkaša i drugih manijaka.

Pljačkaši većinom pažljivo biraju žrtve koje će napasti na ulici. Uglavnom napadaju djevojke i žene koje izgledaju slabašno, starije osobe i djecu.

Međutim, sve se više dešava da pljačkaši na ulici dobiju ozbiljnu lekciju od strane 'slabijeg spola' koje se ne plaše uglavnom većeg i jačeg protivnika.

Brojni su primjeri djevojaka koje se zahvaljujući poznavanju borilačkih vještina lagano odbrane od protivnika i poprilično ih osramote.

Ima i onih koje nisu borkinje, ali koje se itekako dobro znaju odbraniti od manijaka koji se usude napasti nasred ulice.

Jedan takav primjer pojavio se prethodnih dana. Djevojka je napadnuta na ulici od strane pljačkaša koji joj je pokušao uzeti dragocjenosti koje je imala, ali i motor.

Oglasi

Nije sve prošlo kako se očekivalo. Djevojka niti jednog trenutka nije odustajala od borbe s muškarcem koji ju je napao i na kraju je ispala kao pobjednica.

Kada je krenuo sjesti na motor ona je krenula za njim. Nije mu pomoglo ni to što ju je bacao na pod jer se njena upornost isplatila i pljačkaš je na kraju pobjegao.

Ova djevojka je i bez poznavanja borilačkih vještina uspjela da se odbrani. Može se reći da je prava šteta što nije naletio na neku koja dobro poznaje neki sport, posebno MMA.

Ona je pokazala veliku hrabrost u ovom slučaju. Vjerovatno bi sve bilo drugačije da je pljačkaš imao oružje, ali srećom ona je bila dovoljno prisebna da vidi da je i on goloruk krenuo u pljačku.

Nasilje na ulici naravno nije preporučljivo, ali je idealno poznavati određene tehnike samoodbrane jer kad-tad vam mogu zatrebati.

Oglasi