Ponovo odgođen meč Fury - Wilder
Foto - EPA

Gledamo ih tek krajem godine

Ponovo odgođen meč Fury - Wilder

M. Šljivak

Treći duel između Tysona Furyja i Deontayja Wildera ponovo je odgođen.

Nakon dva fantastična duela iz 2018. i 2019. godine, treći obračun se trebao dogoditi u julu ove godine, ali je meč navodno otkazan zbog TV prva jer se smatralo da će veću zaradu meč imati ako se bude održao tokom jeseni (3. oktobar)

Kasnije se ispostavilo da je bivši prvak Wilder zapravo povrijeđen i da ne može trenirati, a danas je promotor Bob Arum otkrio da bi se borba trebala održati tek krajem godine.

Prema navodima Sports Illustrateda Arum je saopštio da će se borba održati u novembru ili decembru ove godine, ako to svi uslovi zbog pandemije koronavirusa budu dopuštali.

Podsjetimo, Fury je 22. februara u Las Vegasu u spektakularnom meču nokautirao Wildera u sedmoj rundi i uzeo mu je WBC naslov prvaka teške kategorije.

Njihov prvi duel iz decembra 2018. godine završen je kontroverznom odlukom i borba je proglašena neriješenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti