Poražavajuća statistika Deontayja Wildera: Udarci su dokaz da ga je Fury prebio!
Foto - EPA

Kralj Cigana ga je uništio u sedam rundi

Poražavajuća statistika Deontayja Wildera: Udarci su dokaz da ga je Fury prebio!

Midhat Šljivak

Tyson Fury pobijedio je sinoć u Las Vegasu Deontayja Wildera prekidom u sedmoj rundi.

Britanski bokser odradio je zaista čudesan meč i potpuno je dominirao od prve runde, pa sve do prekida.

Sada već bivši šampion Deontay Wilder nije pokazao gotovo ništa. Samo na početku druge runde je uspio nekoliko puta dobro pogoditi Furyja, ali ostatak meča je bio potpuno deklasiran i doživio je prvi poraz u karijeri.

Nevjerovatna dominacija Furyja izražena je i kroz brojke udaraca. U sedam rundi bacio je 82 udarca u odnosu na samo 34 Wildera, a čak 58 su bili takozvani 'power punches'.

To je mnogo više nego što je pogodio u svih 12 rundi iz prvog meča održanog 2018. godine kada je imao 38 značajnih udaraca.

S druge strane Wilder je u sedam rundi od 34 udarca svega 18 puta pogodio 'power punch' i ovo je sasvim sigurno pravi dokaz kako je Amerikanac bio izdominiran u ovom meču.

Top Komentari

BobPaisley
...tamburanje ahaahahahahah,kako mi je drago sto je patosirao ovog ufuranog shupka.
5 0
Mele
Gdje su strucnjaci, Wilder ce ga prebiti, pickica razmazena , mase rukama kao beba. ha haaa..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi