Potvrđen datum velike borbe između Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea!

Dana White najavio

Potvrđen datum velike borbe između Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea!

E. Škorić

Ljubitelji MMA s nestrpljenjem su to čekali, a sada je stigla vijest o potvrdi datuma borbe između Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea.

Khabibov tim je ranije najavio da će se popularni Orao boriti u drugoj polovini nesretne 2020. godine u kojoj je Dagestanac izgubio oca, koji je obolio od koronavirusa, ali svejedno je odlučio da se vrati u oktagon.

Sada je prvi čovjek UFC-a Dana White potvrdio kako će se Khabib i Gaethje boriti za titulu 24. oktobra.

"Ovo je jako težak period za njega. Očeva smrt ga je pogodila, a on je za njega bio junak i bili su veoma bliski", rekao je White i dodao je:

"Odmah ću vam reći da će borbe biti. Ona će se dogoditi 24. oktobra", istakao je White.

Dagestanac nema poraza u 28 borbi, proslavio se pobjedom nad Conorom McGregorom, a s druge strane Gaethje je upravo umjesto Khabiba na UFC 249 odmjerio snage s Tonyjom Fergusonom i stigao do velike pobjede i makar privremene titule.

Prema riječima predsjednika UFC-a, borba bi trebalo da se održi na "Fight Island" priredbi na Yas otoku u Abu Dhabiju.

Top Komentari

Vuk13
Cekamo tee
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi