Potvrđeno: Wilder vs. Fury - vol. 2

WBC donio odluku

Potvrđeno: Wilder vs. Fury - vol. 2

Deontay Wilder i Tyson Fury su priredili pravi bokserski spektakl 1. decembra u Los Angelesu. Fury je napao Wilderov pojas WBC prvaka svijeta u teškoj kategoriji, bio bolji većim dijelom meča, ali se i dva puta našao na podu, pa je pojas ostao kod Amerikanca.

Meč u Los Angelesu je, podijeljenom odlukom sudija, završen neriješenim ishodom, a sada je iz WBC-a stigla zvanična potvrda da ćemo gledati revanš.

"Svjetsko boksersko vijeće (WBC) je organizovalo glasanje u svom Upravnom odboru, koje je rezultiralo jednoglasnom odlukom da se odobri revanš meč između WBC prvaka svijeta u teškoj kategoriji Deontayja Wildera i Tysona Furyja... Wilder i Fury su svijetu boksa dali jednu od najboljih borbi u teškoj kategoriji u psoljednje vrijeme, što je potaklo želju publike da vidi revanš... WBC je sretan što može potvrditi da je diretkan revanš odobren i predstavlja obaveznu odredbu organizacije", poručeno je iz WBC-a.

Čini se da je WBC ovime odlučio da Wilder neće prvo morati odraditi obaveznu odbranu pojasa protiv Dominica Breazealea, iako je to bilo prvobitno planirano, već će njegov prvi naredni meč biti revanš sa Furyjem.

Iako Fury želi da se revanš organizuje u Londonu, sve su prilike da će na drugi ogled sa Wilderom putovati u Las Vegas. Novi meč Wilder - Fury bi trebao biti održan početkom naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi