WBC: Wilder i Fury moraju ponovo u ring!
Obojica boksera u karijeri nisu izgubila meč. Tyson Fury se međutim nekoliko puta našao na podu, ali usprkos tome ga niko nikada nije uspio da pobijedi

Novi veliki obračun vjerovatno u 2019. godini

WBC: Wilder i Fury moraju ponovo u ring!

M. Šljivak

Deontay Wilder i Tyson Fury su 1. decembra u Los Angelesu odradili vrhunski meč u kojem na kraju po odluci sudija pobjednika nije bilo.

Iako je po mnogima Fury dobio ovaj meč, činjenica da ga je Wilder dva puta slao na pod, vjerovatno je dovela do toga da on na kraju bude proglašen neriješenim.

Takav skor nam je zato donio i vjerovatni revanš, a organizacija WBC za čiji su se pojas borili Wilder i Fury je potvrdila da je pokrenuta procedura za novi meč.

"Na konvenciji WBC-a održanoj u Kievu u oktobru, odlučeno je da se olakšaju dogovori za velike borbe, a to naravno uključuje i tešku kategoriju. Tyson Fury je bio nevjerovatan protekle subote, izveo je jednu od najboljih borbi kakva dugo nije viđena. Ako stigne zahtjev za revanš, WBC će po hitnom postupku da ga procesuira", saopšteno je iz WBC-a.

Sudijsko bodovanje meča Wilder - Fury izazvalo je pažnju

Meč Wilder - Fury koji je održan u subotu 1. decembra u Staples Centru pružio je sve ono što ljubitelji boksa očekuju. Ipak, ponovo je zakazao sudijski dio i bodovne liste su izazvale nevjericu kod mnogih.

Posebno se to odnosi na odluku meksičko sudije Alejandra Rochina koji je pobjedu dao Wilderu 115-111, pa su mnogi tražili da se on doživotno suspenduje. Ipak, WBC će sudije ostaviti na listama.

"Sudije koje su bile pored ringa u meču Wilder - Fury su časni i čestiti. Naša orgnaizacija neće prihvatiti nikakve sumnje u naše sudije. Meč je bio veoma tijesan, a tu su bila i dva nokdauna. Boks je sport u kojem možete naći dosta različitih mišljenja, a mi smo odabrali da uživamo u onom što je pružila ta fantastična borba. Vrata naše organizacije su otvorena za gospodina Furyja i mi smo veoma ponosni na njih", poruka je iz WBC-a.

I Wilder i Fury žele novu borbu

"Znam da možemo opet da se sastanemo, ali imam čudan osjećaj da će Wilder da izvadi iz ormara patike za trčanje i da će me se kloniti", rekao je Fury nakon meča, pa je dodao:

"Trebalo je da pobijedim odlukom sudija i da odnesem WBC pojas u Britaniju. Nažalost, pojas ostaje u SAD-u. Obojica smo ostali neporaženi i možemo se ponovo sresti, ali nikada nisam vidio goru odluku sudija. To je bio poklon za Wildera", istako je Gipsy King.

Wilder je također spreman za revanš. Čak ga želi i više od Furyja.

"Ozbiljno želim revanš prije ijedne druge borbe. Niko drugi ne dolazi u obzir. To je jedino ispravno i jedina dobra stvar za boks. Spreman sam kada on želi da se ponovo borimo. Želim dati navijačima ono što želi i završiti priču jednom zauvijek. Ne želim druge borbe prije nego što se nas dvojica ponovo budemo borili", poručio je američki bokser i dodao je:

"Samo Bog zna kako je Tyson ustao nakon nokauta u 12. rundi. Možda je i brojanje bilo sporije, ali se ne žalim. Obojica smo donijeli strast u tešku kategoriju i boks. Tyson je nekako preživio, vratio se iz pakla. Neki misle da je on pobijedio, neki da sam ja, a neki da je neriješeno. Ne zaboravite da sam ja bio mnogo lakši i dosta njegovih udaraca je bilo slabašno. Ja sam napadao i mislim da sam pobijedio", rekao je Wilder.

Novi veliki obračun bi se trebao desiti već u početnim mjesecima 2019. godine, a ovog puta bi se borba mogla održati u Velikoj Britaniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi