Poznat datum nove borbe Khabiba Nurmagomedova
Fantastični Dagestanac nema namjeru da se bori sve do devetog mjeseca. Kada se vrati biće to zaista fantastična borba

Njegov tim objavio

Poznat datum nove borbe Khabiba Nurmagomedova

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov će ipak ove godine odraditi borbu.

Šampion lake kategorije UFC-a trenutno je pod devetomjesečnom suspenzijom zbog haosa kojeg je napravio u oktobru prošle godine, kada je krenuo u obračun sa publikom i to nakon što je savladao Conora McGregora.

Khabib je kažnjen suspenzijom od devet mjeseci i pola miliona dolara, a njegove kolege Zubaira Tukhugov i Abubakar Nurmagomedov su suspendovani na godinu dana.

Khabib je nakon tega istakao da se nema namjeru više ikad boriti u Nevadi, a također ne želi da se bori dok suspenzije ne isteknu njegovim saborcima.

Međutim, njegov tim MMA Dagestan objavio je na Twitteru datum povratka The Eaglea u oktagon.

"Khabibova naredna UFC borba desiće se 7. septembra. Zabilježite ovo", napisali su iz MMA Team Dagestan.

Ako se zaista tako i desi Khabib će u oktagon vjerovatno sa pobjednikom meča Max Holloway - Dustin Poirier.

Ovaj duo će 13. aprila na UFC 236 eventu imati borbu za privremenog prvaka i gotovo je sigurno da će neko od njih biti naredni rival za Khabiba.

Nurmagomedov je na omjeru 27-0. Apsolutno svi žele da postanu prvi koji će ga pobijediti, a vidjećemo hoće li nekome to poći za rukom.

Za sada nijedan borac nije bio ni blizu da savlada čudesnog Dagestanca koji je pomeo svakog rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi