Poznati zvanični honorari Joshue i Ruiza
(Foto: EPA)

Zaradit će desetine miliona funti

Poznati zvanični honorari Joshue i Ruiza

M. Šljivak

Anthony Joshua i Andy Ruiz neće previše žaliti čak i ako izgube meč u kojem će između sebe odlučiti o svjetskom prvaku teške kategorije po četiri verzije.

Po prvi put će Ruiz braniti naslove i to protiv čovjeka kojem ih je i uzeo, ali će za ovaj meč biti znatno manje plaćen od Joshue.

To je i očekivano s obzirom na to da je AJ ipak mnogo veća zvijezda, a meksičko-američki borac će za subotnji meč inkasirati oko 10 miliona funti.

Ipak, to je mnogo veća cifra od one iz prošlog meča kada je Ruiz dobio nešto preko pet miliona funti.

Sa druge strane Joshua će inkasirati 66 miliona funti, što je mnogo više od cifre iz prve borbe u MSG-u. Tada je Britanac uzeo 18 miliona funti.

Borba između Joshue i Ruiza na rasporedu je u subotu u Saudijskoj Arabiji.

Top Komentari

Chupy
Nije fer! Neka je zvijezda, ali je popusio od ovog covjeka. Ipak je on izazivac. Znaci ako je sav u misica, a ovaj "debeljko" itd itd, onda njemu toliki novci a Ruizu crkavica, sram njega. Trebalo je biti obrnuto.
4 3
Mele
Debeljko je trebao reci ili isto obojici, ili nema od revansa nista, za****o se i to dobro, mada ako bi ponovio uspjeh, zaradio bi i do 100 miliona na sponzore do iduce borbe. Sumnjam da ce ga AJ potcijeniti ovaj put, debeljko prima udarce kao mazga, to mu je glavni adut uz tezinu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi