Propada li veliki obračun? Tyson Fury bez licence za borbu u SAD-u!
(Foto: EPA)

Još nije podnio zahtjev

Propada li veliki obračun? Tyson Fury bez licence za borbu u SAD-u!

Midhat Šljivak

Borba između nekadašnjeg šampiona svijeta Tysona Furyja i WBC prvaka teške kategorije Deontaya Wildera dovedena je u pitanje.

Iako se ovaj duo trebao sastati do kraja godine u New Yorku ili Las Vegasu, Fury još uvijek nije podnio zahtjev za izdavanje licence u o ovim gradovima, te je za sada borba pod upitnikom.

Fury i Wilder su imali dogovor o borbi. Meč je najavljen nakon što je Gipsy King savladao Francisca Pianetu u Belfastu, ali datum i mjesto borbe usprkos najavama još nisu određeni.

Šta će se dešavati u narednom periodu vidjećemo jako brzo. Za sada Fury još uvijek šuti, iako je nakon meča i pobjede nad Pianetom bio itekako raspoložen da nokautira i Wildera.

Oba borca su za sada neporažena u profesionalnim karijerama i u slučaju borbe jedan od njih će pored imena imati upisan prvi poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi