Prvak Bellatora želi Khabiba: Ne prozivam ga, pitao me čovjek s kim se želim boriti
Michael Chandler je na omjeru od 19-4 u karijeri, a od poznatijih imena dobio je Bensona Hendersona i Eddieja Alvareza

Novi izazov za Dagestanca

Prvak Bellatora želi Khabiba: Ne prozivam ga, pitao me čovjek s kim se želim boriti

M. Šljivak

Michael Chandler postao je sinoć prvak lake kategorije Bellatora.

Amerikanac je jednoglasnom odlukom sudija na Havajima savladao Brenta Primusa i tako je vratio pojas koji mu je Primus oduzeo prije godinu i po.

Nakon trijumfa 32-godišnji borac je istakao da bi se volio boriti sa prvakom UFC-a Khabibom Nurmagomedovom, iako je to nemoguće.

"Khabib je broj jedan na svijetu. Ja se uvijek želim boriti sa najboljima. Ovo što sam napravo večeras, mogu napraviti bilo kome na svijetu", rekao je Chandler, te je dodao:

Uvjeren je Chandler da bi mogao pobijediti Dagestanca i smatra da ima potrebne vještine za to.

"Dovodim se u lošu poziciju kada spomenem Khabiba. Ljudi će se pitati zašto ga prozivam, ali zapravo me reporter pitao s kim se želim boriti. Ne prozivam Khabiba, ali vjerujem da sam ja ključ za tu bravu koju mnogi ne mogu riješiti", samouvjeren je šampion Bellatora.

Borba ovog dvojca je realno nemoguća osim ako jedan od njih ne potpiše za konkurentsku organizaciju ili u slučaju nekog ludog dogovora UFC-a i Bellatora što je gotovo pa nemoguće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi