Žestoko na sučeljavanju poznatih boksera
Foto - Matchroom boxing

Glavama jedan na drugog

Žestoko na sučeljavanju poznatih boksera

M. Šljivak

Kubrat Pulev i Derek Chisora odradit će meč u subotu u O2 Areni u Londonu

Na sučeljavanju ove dvojice boksera došlo je i do fizičkog kontakta. Nije bilo udaraca, ali je bilo naguravanja glavama i odgurivanja protivnika.

Očekivalo se ovako nešto u duelu iskusnih boksera. Chisora je poznat kao veliki provokator, a Pulev je na to bio itekako spreman.

Sve 'probleme' ipak će morati da riješe u ringu za dva dana, a favorit za pobjedu je svakako bugarski bokser Pulev.

Bugarin je u karijeri dva puta napadao titule svjetskog prvaka. Ovaj 41-godišnjak je gubio od Vladimira Klička i Anthonyja Joshue i u karijeri je na omjeru od 29-2.

S druge strane Del Boy Chisora ima 38 godina i na omjeru je od 32-12. Jedan od poraza mu je nanio upravo Pulev, a bilo je to 2016. godine u borbi za titulu prvaka Evrope.

Chisora je imao i pokušaj napada na svjetsku titulu koju je držao Vitali Kličko, ali nije uspio da se domogne pojasa WBC prvaka.

Top Komentari

BHPatrola
Ma vidi se da je pulev sumsko dijete i ima puno vise snage
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi