Poznati bokser spreman uložiti kuću da će Tyson Fury ovog vikenda biti nokautiran
Foto - EPA

Chisora vjeruje u Whytea

Poznati bokser spreman uložiti kuću da će Tyson Fury ovog vikenda biti nokautiran

Midhat Šljivak

WBC prvak svijeta teška kategorije Tyson Fury branit će pojas u subotu 23. aprila na Wembleyju u Londonu, a protivnik mu je još jedan britanski bokser Dillian Whyte.

Fury je WBC pojas osvojio 2020. godine kada je u Las Vegasu prebio Deontaya Wildera, a zatim ga je i odbranio u oktobru prošle godine u još jednoj spektakularnoj izvedbi.

Kako je veliki rival Anthony Joshua izgubio ostale pojaseve od Oleksandera Usyka, borba koju su svi tražili je propala, pa je Fury morao da se okrene Dillianu Whyteu koji je bio obavezni izazivač WBC-a.

Ovaj 34-godišnjak je poznat kao sjajan nokauter. Ima 19 prekida u 28 pobjeda, a čovjek koji se borio s obojicom Derek Chisora smatra da će Tyson Fury ovog vikenda biti nokautiran. Spreman je uložiti kuću na to.

"Spreman sam uložiti kući na to da će Dillian Whyte nokautirati Tysona Furyja. Tyson mi je prijatelj i znam da ovo sluša i poručujem mu da će biti nokautiran", rekao je Chisora za Talksport.

To je po Chisori jedini način da Whyte izađe kao pobjednik u borbi za naslov.

"Tyson je veoma dobar u onom što radi. Zna se kretati, ima ogroman raspon ruku, ali vjerujem da Dillian zna kako pogoditi Tysona. Ne može boksovati s njim 12 rundi i jedini način da ga pobijedi je nokaut", istakao je Chisora.

Tyson Fury je bio nekoliko puta na podu u duelima protiv Deontaya Wildera, ali je ustajao na noge i ostao je nepobjediv u 32 meča u kojima ima omjer od 31 pobjede i jednog neriješenog meča.

Dillian Whyte je s druge strane u karijeri odradio 30 borbi i na omjeru je od 28-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi