Zloglasni vođa sije strah među sportistima, ali kad treba pokazati snagu samo se obruka

Mnogi su se nasmijali

Zloglasni vođa sije strah među sportistima, ali kad treba pokazati snagu samo se obruka

Admin Čaušević

Ramzan Kadyrov je čečenski vođa koji je itekekao poznat u svijetu sporta, prvenstvno se to odnosi na borilačke sportove poput MMA. Radi se o zloglasnom vladaru ruske pokrajine kojem su do sada mnoge poznate ličnosti došle na noge. 

Kadyrov se od početka agresije Rusije na Ukrajinu nalazi na udaru kritika zapadne javnosti, međutim loš glas koji kruži ga ne spriječava da i dalje demonstrira svoj autoritet.

Praktično ne postoji neki ruski MMA borac koji Čečenu nije došao na noge. Posljednji je to uradio Islam Makhachev, dok je stalno viđa sa Khamzaom Chameovom.

Zloglasni Čečen je i vlasnik kluba Akmhat iza Groznog te je fudbal njegov druga sportska ljubav nakon MMA gdje je mentor nekolicini boraca.

Proteklih mjeseci Kadirov je vrlo često bio oštar na jeziku, slao je i žestoke prijeteće poruke, ali kada treba pokazati snagu onda se i ne može pohvaliti.

Oglasi

Naime, ovaj 46-godišnjak je gostovao u jednoj ruskoj emisiji radio je skelekove, a pomalo bizarni video je vrlo brzo postao i viralan.

I dok su u studiju svi bili impresionirani, vjerovatno jer nisu imali drugog izbora, Kadirova su mnogi ismijali u komentarima.

"Sada su neke stvari o neuspjesima ruske vojske puno jasnije"; "Ovako se je*e, a ne rade sklekovi!"; "Moj trogodišnji sin je jači od njega"; "Šaljite ga na front!", samo su neki od komentara.

Misterizoni nestanak bivšeg miljenika

Abdul-Kerim Edilov imao je veoma uspješnu MMA, a potom i boksersku karijeru. Bio je član UFC-a, ali ga je najveća svjetska organizacija otpustila zbog činjenice da je bio lični sluga čečenskog vođe Ramzana Kadyrova i odnosa prema LGBT populaciji.

Međutim, iz promocije Akhmat koju vodi prvi čovjek Čečenije tvrdili su da je Edilov sam napustio UFC kako bi preuzeo vođenje borilačke škole i da će biti član ACA organizacije.

Oglasi

Edilov je godinama uživao u luksuzu kojeg mu je pružao Ramzan Kadyrov. Trenirao mu je sinove, brinuo se o njima, a ovaj ga je čak proglasio i zamjenikom premijera Čečenije.

Iznenada je 30-godišnji borac izgubio povjerenje prvog čovjeka Čečenije. Iz nepoznatog razloga je pao u njegovu nemilost i ostao je bez svega što je stekao.

U četvrtak je pronađen mrtav u 30. godini. Nema informacija o tome šta mu se tačno desilo i okolnosti koje su uzrokovale smrt nisu poznate.

Mnogi su uvjereni da upravo Kadyrov ima veze s iznenadnom smrću ovog borca, ali za sada nikakvih informacija o dešavanjima u životu nesretnog borca nema.

Top Komentari

kenny
goreg naroda od ovih cecena nema jedino srbi i rusi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi