Rat u ringu: Whyte brutalno nokautirao Chisoru!
Whyte i Chisora priredili su još jedan bokserski spektakl. Razmjene udaraca su bile nevjerovatne i u 11 rundi smo vidjeli čudesan meč

Čudesan boks u Londonu

Rat u ringu: Whyte brutalno nokautirao Chisoru!

Midhat Šljivak

Dillian Whyte pobijedio je večeras u Londonu Derecka Chisoru brutalnim nokautom u 11. rundi i odbranio je naslove WBC Silver i WBO Internacionalnog prvaka svijeta.

Ovi borci su prije dvije godine pružili pravi spektakl u Manchester, a pobjedu je tada odnio Whyte podijeljenom odlukom sudija. Večeras je ponovo viđen odličan meč, a Whyte je i ovog puta slavio pobjedu.

Del Boy Chisora je krenuo naprijed od prvog gonga, pogađao je dobro trijelo, ali ga je Whyte sa druge strane dva puta dobro pogodio čistim udarcima i Chisorine noge su već u prvoj rundi dobro zaplesale.

Koristio je Whyte duže ruke maksimalno. Dobro je pogađao protivnika koji je izgledao aktivnije, ali nije nanosio preveliku štetu svojim udarcima. The Body Snatcher je kontrolisao prve dvije runde i imao je prednost.

Chisora je žestoko ušao i u treću rundu. Pogodio je dobro Whytea lijevim krošeom i tražio je taj jedan udarac kojim bi završio meč, te je pokušao da što više skrati distancu. Radio je Del Boy jako dobar posao u trećoj rundi, a publika je bila na nogama nakon zaista odlične borbe.

Sjajan meč nastavljen je i u nastavku borbe. Chisora je konstantno išao naprijed, a Whyte je imao jako dobre kontre kojima je često pogađao velikog rivala. Del Boy nije stajao, išao je konstantno prema Whyteu, pogađao ga je često i oba boksera su još jednom pružila pravi spektakl.

Nijedan borac nije stajao. Bio je to zaista pravi rat u ringu, udarci su bili česti i žestoki, a svaka runda je bila poprilično izjednačena, pa su sudije pored ringa bile u nezavidnom položaju.

Brutalna borba nije prestajala. Nijedan borac se nije umarao, a Chisora je u osmoj rundi ostao bez boda zbog niskog udarca zbog kojeg je i ranije bio upozoravan.

Do samog kraja bilo je zaista žestoko. Udarci su bili zaista brutalni, publika je na nogama pratila njihove razmjene, a Del Boy je i dalje išao naprijed, obojica su pogađali. Chisora je izgubio poen i u 11. rundi, a zatim ga je Whyte brutalno nokautirao lijevim krošejom i dobio je meč.

Whyte je sada na omjeru od 25-1 i vjerovatno je novi izazivač Anthonyja Joshue, dok je Chisori ovo deveti poraz uz 28 pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi