Nezapamćena mašina: Ovaj momak ima 17 godina, melje sve pred sobom i upravo je potpisao za UFC
Foto - Screenshot

Raul Rosas Jr je čudo neviđeno

Nezapamćena mašina: Ovaj momak ima 17 godina, melje sve pred sobom i upravo je potpisao za UFC

M. Šljivak

Meksički borac Raul Rosas Junior (17) postao je najmlađi borac u historiji najjače svjetske borilačke promocije UFC.

Nevjerovatni 17-godišnjak izborio se za ugovor nakon pobjede u Dana White Contender seriji nad osam godina starijim Mandom Gutierrezom jednoglasnom odlukom sudija.

Ovaj nestvarni klinac dominirao je u sve tri runde. Na podu je uništavao protivnika i sudije na kraju nisu imale nikakve dileme i sva trojica su dala pobjedu Meksikancu (30-27).

Nakon toga Dana White mu je dao UFC ugovor. Tvrdi da nikad ranije nije vidio ovako nešto.

"Nije bilo nikakve sumnje. Nismo ni razmišljali hoće li dobiti ugovor. U životu nikad nisam vidio ovako nešto", rekao je predsjednik UFC-a Dana White i nastavio je:

Oglasi

"Nevjerovatan talenat i drugačiji od ostalih. Ne viđaš često takvog 17-godišnjaka. Oduševio me. Uvijek ide završiti borbu, jedva čekam da vidim kako će izgledati s 22 ", poručio je White.

Rosas Junior ima velike planove. Želi UFC pojas do 20 godine i spreman je pokoriti bantam kategoriju.

"Od rođena sam znao da će se ovo dogoditi i ne biste trebali biti iznenađeni. Ja sam novi kralj ovdje i dolazim po taj pojas", istakao je ovaj tinejdžer.

Meksikanac je zbog godina morao imati posebnu dozvolu za nastup., no uskoro će napuniti 18 godina i neće više biti potrebe za takvim dozvolama.

On je već odradio šest profesionalnih mečeva. Nosi nadimak 'Problematični dječak' i ima učinak od šest pobjeda.

Zaista je nestvaran ovaj klinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi